Buzz

Χόρεψε τουίστ: η κομμένη σκηνή του «In the Mood For Love» του Γουόνγκ Καρ Βάι

στα 10

Υπήρχαν μουσικοχορευτικές σκηνές στην «Ερωτική Επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Βάι; Γύρισαν οι Τόνι Λιουνγκ και Μάγκι Τσενγκ σκηνή οπερέτας; Χορευτικό... τουίστ; Δείτε το βίντεο!

Χόρεψε τουίστ: η κομμένη σκηνή του «In the Mood For Love» του Γουόνγκ Καρ Βάι

Μπορεί η λικνιστική μελαγχολική μουσική του σάουντρακ να έχει στοιχειώσει τα όνειρά μας για πάντα, όμως ο Γουόνγκ Καρ Βάι φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων πειραματιζόταν να σπάσει κάπως το mood της «Ερωτικής Επιθυμίας».

Στα extras της κυκλοφορίας της ταινίας σε DVD και Blu-ray από την Criterion, υπάρχει μία σκηνή όπου οι πρωταγωνιστές χορεύουν τουίστ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, χαλαρώνοντας την ένταση. Μήπως ακριβώς αυτός ήταν και ο σκοπός; Ο Καρ Βάι το είχε στο σενάριο εξ αρχής, το δοκίμασε και δεν του έκανε ή μήπως ήθελε απλά να χαλαρώσει τους πρωταγωνιστές του και δεν σκόπευε ποτέ να το χρησιμοποιήσει;

«Οταν γυρίζεις μία ταινία καθημερινά με τέτοια ένταση και βάρος, χρειάζεσαι εκτόνωση» εξομολογείται ο Τόνι Λιουνγκ στο βίντεο που ακολουθεί και ίσως προδίδει την πραγματική αξία της κομμένης σκηνής.

Υπάρχει όμως και μία άλλη θεωρία: ότι ο Καρ Βάι είχε εντελώς διαφορετικά την ταινία στο μυαλό του από το τελικό αποτέλεσμα. Ομως η πιο light εκδοχή δεν του βγήκε και την ξαναγύρισε αλλιώς.

Οποια και να είναι η αλήθεια εμείς χαμογελάμε με το χαριτωμένο εξτραδάκι.

Η Μάγκι γελάει γάργαρα, ο Τόνι σαρκάζει τον βαρύ, σιωπηλό ανδρισμό του, εμείς χορεύουμε.

Και τους βρίσκουμε ακόμα πιο ερωτεύσιμους....