Buzz

«Χιγκίτα»: Πρώτη γεύση από τη νέα ταινία του The Boy

στα 10

Εχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από την προηγούμενη (υπέροχη) ταινία του The Boy (ή Αλέξανδρου Βούλγαρη όπως υπέγραφε τότε), «Ροζ». Ετοιμαστείτε για την κινηματογραφική επιστροφή του.

«Χιγκίτα»: Πρώτη γεύση από τη νέα ταινία του The Boy

Στην πραγματικότητα ο The Boy, δεν ήταν ποτέ απών, απλά στο ενδιάμεσο του κινηματογραφικού του διαλείμματος, επικεντρώθηκε στη μουσική, κυκλοφορώντας τρεις δίσκους με το σχήμα του «Mary and The Boy», αλλά και τέσσερα (εξαιρετικά) προσωπικά άλμπουμ.

Η καινούρια, τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του, εντελώς ανεξάρτητη παραγωγή, μόλις ολοκληρώθηκε κι φέρει τον μάλλον αινιγματικό τίτλο «Χιγκίτα». Σύμφωνα με τις πρώτες λιγοστές πληροφορίες του δελτίου τύπου η ιστορία της ταινίας αφορά σε μια ομάδα ανθρώπων που αυτοεξορίζεται στην Μακρόνησο για να προστατευτεί απο τους Μολυσμένους. 37 χρόνια μετά, παρακολουθούμε το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης. Εξι άνθρωποι δίπλα σε απολιθώματα πολιτισμού, κουβαλάνε άσκοπα τους ρόλους που τους έχουν επιβληθεί αφήνοντας την τρέλα να τους συντροφεύσει στον αφανισμό τους.

Ο The Boy υπογράφει την σκηνοθεσία, την παραγωγή, το σενάριο, την φωτογραφία, το μοντάζ, τη μουσική και τον ήχο ενώ τα κοστούμια είναι του/της/των(;) αστεριγραμμεςκυκλος.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αργύρης Θανάσουλας, Ιωάννα Σταυροπούλου, Γιάννης Λασπιάς, Δάφνη Μανούσου, Λεονάρντο Σφοντούρης, Αγγελική Καρυστινού, ενώ ακούγεται και η φωνή του The Boy.

Η ταινία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης της, με σκοπό να προβληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ μια πρώτη προβολή (σαν work in progress) θα γίνει στα πλαίσια του Διημέρου Νέου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται την Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Φεβρουάριου στο Six d.o.g.s.

Δείτε το teaser trailer του «Χιγκίτα»: