Buzz

«Χαραυγή Μέρος 2»: Παρ ολίγον τραγωδία;

στα 10

Οχι δεν μιλάμε για την καλλιτεχνική αξία του φιλμ, αλλά για την ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών πως παράφρων Αμερικάνος ετοίμαζε μακελειό σε σινεμά, παρόμοιο με εκείνο που σημάδεψε την πρεμιέρα του «Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή».

«Χαραυγή Μέρος 2»: Παρ ολίγον τραγωδία;

Ενας εικοσάχρονος άντρας από το Μιζούρι συνελλήφθη από την τοπική αστυνομία με τις κατηγορίες της τρομοκρατικής απειλής και της πρόθεσης να διαπράξει εγκλήματα πρώτου βαθμού, μετά την αγορά οπλων και μεγάλης ποσότητας πυρομαχικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο Μπλεκ Λάμερς σχεδίαζε να επιτεθεί εναντίων των θεατών της πρώτης μεταμεσονύκτιας προβολής του «Χαραυγή: Μέρος Δεύτερο» στην πόλη του, σε μια αντιγραφή της ανάλογης πράξης του Τζέιμς Χολμς που τον περασμένο Ιούλιο στην Ορόρα του Κολοράντο, δολοφόνησε δώδεκα ανθρώπους στην πρώτη προβολή του «Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή».

Αυτή τη φορά η επίθεση ευτυχώς αποφεύχθη, αλλά η ουσία παραμένει πως οι πρεμιέρες πολυαναμενόμενων event movies στις αίθουσες, στοχοποιούνται από μια ομάδα ανθρώπων που δεν ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για το σινεμά ή την ποπ κουλτούρα.

Βεβαίως όπως συχνά συμβαίνει στις μέρες μας, κάθε πράξη που στρέφει πάνω στον δράστη της τα φώτα της δημοσιότητας γίνεται αντικείμενο μίμησης, ακόμη και οι πιο ειδεχθείς, οπότε η προσπάθεια του Λάμερς να επαναλάβει κάτι τόσο αποτρόπαιο, δυστυχώς δεν εκπλήσσει.

Ελπίζουμε τουλάχιστον, αυτή να είναι η τελευταία φορά...