Buzz

«X-Files»: Ο Μόλντερ και η Σκάλι θα συνεχίσουν τις έρευνες!

στα 10

Οχι όμως στην μεγάλη, ούτε στην μικρή οθόνη. Τα «X-Files» θα αναβιώσουν σε μία νέα σειρά κόμικ βιβλίων που θα συνεχίζουν την ιστορία από εκεί που την άφησε η τελευταία ταινία το 2008...

«X-Files»: Ο Μόλντερ και η Σκάλι θα συνεχίσουν τις έρευνες!

Οι εκδόσεις IDW Publishing ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι θα συνεργαστούν με το στούντιο της Twentieth Century Fox που διατηρεί τα δικαιώματα των «X-Files», για να αναβιώσουν τις περιπέτειες του Μόλντερ και τις Σκάλι σε μία σειρά κόμικς που θα συνεχίζουν την ιστορία από εκεί που την αφήσαμε μετά το τέλος του «The X-Files: I Want to Believe» το 2008.

«Ελάχιστες τηλεοπτικές σειρές έχουν συγκεντρώσει τόσο μεγάλο και φανατικό κοινό όπως τα ''X-Files'' κι ακόμα λιγότερες έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία τους για χρόνια μετά το τέλος - ακόμα ο κόσμος διψά για τη συνέχεια της ιστορίας» δήλωσε ο διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της IDW, Κρις Ράιαλ. «Η σειρά κόμικς που ετοιμάζουμε θα τους δώσει αυτή τη συνέχεια - θα αφηγηθεί τι συνέβη μετά το τέλος της δεύτερης ταινίας».

Είναι γεγονός ότι η θρυλική τηλεοπτική σειρά «The X-Files» που έβαλε το κανάλι της Fox στον χάρτη την περίοδο 1993-2002 είναι από τις καλύτερες στην ιστορία της μικρής οθόνης. Ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι και η Γκίλιαν Αντερσον που ερμήνευαν επί μία σχεδόν δεκαετία το παράξενο ζευγάρι των FBI πρακτόρων Μόλντερ και Σκάλι, ερευνούσαν μεταφυσικά φαινόμενα και μας εισήγαγαν σε μία τηλεόραση που είχε κινηματογραφική ποιότητα.

x

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που θα κυκλοφορήσουν «X-FIles» κόμικς. Ο IDW είναι ο τρίτος εκδοτικός οίκος που κυκλοφορεί comic books των «X-FIles» στην περίοδο 1995 - 2009, με τελευταίες τις εκδόσεις «Wildstorm». Ο IDW σκοπεύει να αναδημοσιεύσει κάποια κλασικά τεύχη που άφησαν εποχή, μαζί με την νέα σειρά που οι φαν περιμένουν με ανυπομονησία.

Διαβάζουμε ότι οι εκδόσεις IDW είναι υπεύθυνες και για την κόμικ αναβίωση του «Doctor Who» αλλά και του «Star Trek».

Yπάρχει περίπτωση να δημιουργείται ένας κύκλος; Τα κόμικς να χτίζουν ξανά μία προσμονή που παρακινεί τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς να δώσουν κι άλλες ευκαιρίες σε επιτυχημένα franchise του παρελθόντος;

Η αλήθεια κρύβεται εκεί έξω...

Tags: X Files