Buzz

Winona For Ever

στα 10

Υπάρχει κάτι το διαχρονικό στον τρόπο που μεγαλώνει η Γουαινόνα Ράιντερ, η εφηβική αγαπημένη μιας ολόκληρης γενιάς που συνεχίζει να υπάρχει ακόμη και όταν όλοι πιστεύουν ότι έχει αποσυρθεί.

Winona For Ever

«Ηταν η συνειδητοποίηση ότι αγαπούσα ακόμη το σινεμά, και πως ήθελα να συνεχίσω. Αλλά ταυτόχρονα ήταν πολύ απελευθερωτικό να ξέρω πως υπάρχουν και άλλα πράγματα εκεί έξω εκτός από τον εαυτό μου και από τις ταινίες.»

Με αυτή τη δήλωση, η 41 ετών πλέον Γουαινόνα Ράιντερ, ξεκαθαρίζει οριστικά και αμετάκλητα το λόγο για τον οποίο μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες καριέρες των 80s και των 90s διακόπηκε απότομα, σχεδόν τόσο όσο όταν ο Τζόνι Ντεπ διόρθωσε το διάσημο τατουάζ του «Winona For Ever» στο μπράτσο του.

Αν και όχι απούσα, η Γουαινόνα Ράιντερ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται μόνο σε πολύ μικρούς (βλ. «Μαύρος Κύκνος») μέχρι απλά μικρούς (βλ. «The Letter») ρόλους, διαιωνίζοντας ωστόσο το στάτους μιας από τις πιο λατρεμένες ηθοποιούς μιας ολόκληρης γενιάς (όχι απαραίτητα μόνο της generation X). Και αν κάποιοι, όπως ας πούμε το περιοδικό Interview, χρειάζονται μια και μόνο αφορμή για να κάνουν την κάνουν εξώφυλλο, δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερη από έναν από τους καλύτερους δεύτερους ρόλους της των τελευταίων δέκα χρόνων, στο «The Iceman» του Εϊριελ Βρόμεν.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Iceman».

Στο πλευρό του Μάικλ Σάνον, η Ράιντερ υποδύεται - σε έναν από τους ελάχιστους σκοτεινούς ρόλους της - τη σύζυγο του Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι, ενός πραγματικού και διάσημου πληρωμένου δολοφόνου που όταν συλλήφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '80, ανακαλύφθηκε πως η οικογένειά του δεν ήξερε την πραγματική του ταυτότητα.

Φωτογραφημένη από τον Γκρεγκ ΜακΝτιν, η Γουαινόνα Ράιντερ μιλάει στο Interview για τη ζωή, την καριέρα και τις δυσκολίες ενός ρόλου που λάτρεψε, επιβεβαιώνοντας πως ακόμη και χωρίς τον τίτλο της πρωταγωνίστριας, κουβαλάει στην αγέραστη και σέξι φιγούρα της όλη τη σοφία ενός ανθρώπου που βρέθηκε στην κορυφή αλλά είχε την εξυπνάδα να μην μετανιώσει ποτέ για την ελεύθερη πτώση του.

Δείτε παρακατώ τις φωτογραφίες του Interview και διαβάστε εδώ περισσότερα για την Γουαινόνα Ράιντερ.

2

3

4

5

6

7

8

9

10