Buzz

Το «Wicked» θα έρθει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε δυο μέρη

στα 10

Και οι δυο ταινίες φτάνουν ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2024 και 2025 αντίστοιχα.

Το «Wicked» θα έρθει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε δυο μέρη

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Wicked» έχει γράψει την δική του ιστορία στο Μπρόντγουεϊ καθώς θεωρείται από αρκετούς ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών. Βασισμένο στο βιβλίο του 1995 «Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West» του Γκρέγκορι Μαγκουάιρ και γραμμένο σε μουσική και στίχους από τον βραβευμένο με Οσκαρ στιχουργό Στίβεν Σβαρτς (για τα «Ποκαχόντας» και τον «Πρίγκιπα της Αιγύπτου»), το μιούζικαλ επικεντρώνεται στις μάγισσες Ελφάμπα και Γκλίντα, οι οποίες ζουν στην χώρα του Οζ, και στην μακροχρόνια φιλία τους η οποία μετατράπηκε σε μια άσπονδη έχθρα.

Και τώρα, επιτέλους μετά από χρόνια αναμονής και αναβολών, το «Wicked» επιτέλους μεταφέρεται και στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Τζον Μ. Τσου και σε παραγωγή της Universal, το οποίο θα χωριστεί σε δυο μέρη, κάτι που θα σηματοδοτεί και την πρώτη ταινία μιούζικαλ που επιχειρεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με μια δήλωση που ανάρτησε ο Τσου στο twitter αναφέρει πως «καθώς ετοιμάζαμε την παραγωγή τον περασμένο χρόνο, κατέστη αδύνατο να χωρέσουμε την ιστορία του Wicked σε μια ταινία χωρίς να της κάνουμε πραγματική ζημιά. Καθώς προσπαθούσαμε να κόψουμε τραγούδια ή κάποιους χαρακτήρες, αυτές οι αποφάσεις άρχισαν να φαίνονται σαν μοιραίοι συμβιβασμοί στο αρχικό υλικό που μας διασκεδάζει όλους τόσα χρόνια. Αποφασίσαμε να δώσουμε στον εαυτό μας έναν μεγαλύτερο καμβά και να κάνουμε όχι μόνο μία ταινία Wicked αλλά δύο! Με περισσότερο χώρο, μπορούμε να πούμε την ιστορία του Wicked όπως προοριζόταν να ειπωθεί, ενώ φέρνουμε ακόμη περισσότερο βάθος και έκπληξείς στα ταξίδια αυτών των αγαπημένων χαρακτήρων.»

Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν η Σίνθια Ερίβο στο ρόλο της Ελφάμπα και η Αριάνα Γκράντε στον ρόλο της Γκλίντα με το πρώτο μέρος να φτάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2024 και το δεύτερο μέρος ένα χρόνο μετά στις 25 Δεκεμβρίου 2025.