Buzz

Ποιος είναι ο Σάλιβαν Στέιπλτον (εκτός από Θεμιστοκλής);

στα 10

Ηρθε για να «αντικαταστήσει» τον Τζέραρντ Μπάτλερ στο «300: Η Ανοδος της Αυτοκρατορίας». Τον ξέραμε κι από χθες; Ναι!

Ποιος είναι ο Σάλιβαν Στέιπλτον (εκτός από Θεμιστοκλής);

Κατ’ αρχήν, είναι Αυστραλός. Κατά δεύτερον, έχει ύψος 1.85. Για να βγάζουμε τα βασικά από τη μέση. Πέραν αυτών, ο Σάλιβαν Στέιπλτον, ο οποίος ξεγυμνώνεται (αν όχι υποκριτικά, σίγουρα κυριολεκτικά) για να ενσαρκώσει τον Θεμιστοκλή στο «300: Η Ανοδος της Αυτοκρατορίας» και ν’ ανταποκριθεί στην παράδοση αρχαιοελληνικού machismo που θεμελίωσε ο Τζέραρντ Μπάτλερ, είναι επιλέον ηθοποιός με καριέρα είκοσι χρόνων στην τηλεόραση και στο σινεμά, με κάποιους τίτλους στο βιογραφικό του που γνωρίζουμε πολύ καλά.

stapl«Neighbours»

Ο Σάλιβαν Στέιπλτον γεννήθηκε το 1977 στη Μελβούρνη. Εκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση το 1994 στην εύηχη τηλεταινία «Baby Bath Massacre» και παράλληλα σπούδαζε υποκριτική, δουλεύοντας για τα προς το ζην ως μοντέλο (όχι έκπληξη) και ως καθαριστής των κλουβιών του τοπικού ζωολογικού κήπου (έκπληξη). Κάπου εκεί, κέρδισε τον πρώτο του mainstream ρόλο στην κλασική αυστραλέζικη σειρά-πολιτισμική-παρακαταθήκη «Neighbours». Στην ίδια σειρά έπαιζε και η αδελφή του, Τζασίντα Στέιπλτον, αλλά και η κατοπινή του σύντροφος για κάποια φεγγάρια, Κάρλα Μπόνερ.

staple03«Animal Kingdom»

Συνεχίζοντας την καριέρα του στην τηλεόραση (highlight και η συμμετοχή στο «The Secret Life of Us»), ο Στέιπλτον έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αμερικανική ταινία το 2003, στην αμερικανο-αυστραλιανή συμπαραγωγή «Darkness Falls», ταινία τρόμου του Τζόναθαν Λίμπεσμαν και, λίγο αργότερα, στο «The Condemned» του Σκοτ Γουάιπερ αλλά και στο «December Boys» του Ροντ Χάρντι το 2007, με συμπρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Ράντκλιφ και την Τερέζα Πάλμερ. Η αληθινή επαφή του με τη δημοσιότητα, ωστόσο, ήρθε με το ρόλο του Κρεγκ Κόντι στο πολυβραβευμένο «Animal Kingdom» του Ντέιβιντ Μισό το 2007, δίπλα στους Τζέιμς Φρέσβιλ, Μπεν Μέντελσον, Τζόελ Ετζερτον, Τζάκι Γουίβερ και Γκάι Πιρς.

stapl«Strike Back»

Μετά από ένα μικρό ρόλο στον «Κυνηγό» του Ντάνιελ Νετχάιμ με πρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφό, η πρόταση της Warner Bros γιο το ρόλο του Θεμιστοκλή στο «300: Η Ανοδος της Αυτοκρατορίας» βρήκε τον Σάλιβαν Στέιπλτον στα γυρίσματα του «Gangster Squad» όπου υποδύεται «συμμορίτη» του Ράιαν Γκόσλινγκ και με σταθερό ρόλο στη βρετανική τηλεοπτική σειρά «Strike Back»: γι’ αυτό άλλωστε και η πρώτη απάντηση του ηθοποιού στο στούντιο ήταν… αρνητική! Αφότου η παραγωγή έφαγε απόρριψη κι απ’ τον συμπατριώτη του Τζόελ Ετζερτον, ο Σάλιβαν Στέιπλτον δέχτηκε τελικά να φορέσει τα σανδάλια του Θεμιστοκλή, απόφαση χάρη στην οποία γράφουμε τώρα κι αυτές τις γραμμές. Τα προσόντα του θα εξεταστούν από αύριο, Πέμπτη 5 Μαρτίου, που το «300: Η Ανοδος της Αυτοκρατορίας» βγαίνει στις αίθουσες της νεώτερης Ελλάδας.