Buzz

«When was the last time you saw Bin Laden?» Τρέιλερ για το «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου

στα 10

Οι πρώτες φωτογραφίες κι ένα teaser τρέιλερ του φιλμ της Κάθριν Μπίγκελοου για το κυνηγητό του Οσάμα Μπιν Λάντεν έκαναν μόλις την εμφάνισή τους. Δεν είμαστε σίγουροι που στέκεται από την άποψη της «ιστορικής αλήθειας», αλλά κινηματογραφικά, υπόσχεται ένα τεταμένο, χορταστικό θρίλερ.

«When was the last time you saw Bin Laden?» Τρέιλερ για το «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου

Ελάχιστα πράγματα ξέραμε για μέχρι τώρα για την επόμενη ταινία της Κάθριν Μπίγκελοου μετά το βραβευμένο με Οσκαρ καλύτερης ταινίας «The Hurt Locker» εκτός από το ότι επικεντρώνεται στην αληθινή ιστορία της καταδίωξης του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες της αμερικής.

Ξέραμε επίσης ότι το καστ ήταν εντυπωσιακό: Τζόελ Ετζερτον, Τζέσικα Τσαστέιν, Μαρκ Στρονγκ, Κάλι Tσάντλερ, Νας Ετζερτον, μερικοί μόνο από τους πρωταγωνιστές αυτής της πολυπρόσωπης και... διηπειρωτικής ταινίας. Το φιλμ έχει περισσότερους από εκατό ομιλούντες ρόλους και μια σειρά από χαρακτήρες σε θέσεις που διατρέχουν όλη τη δομή των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών.

Οσο για τον τίτλο, το Zero Dark Thirty σημαίνει στην στρατιωτική jargon, τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, την ώρα που η ομάδα των navy seals προσγειώθηκε στην περιοχή που βρισκόταν το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν ο οποίος σκοτώθηκε λίγο μετά τη μία το βράδυ στις 2 Μαΐου του 2011.

Το πρώτο teaser που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, υπόσχεται ένα έντονο, μάλλον macho θρίλερ, από εκείνα που η Μπίγκελοου ξέρει να στήνει θαυμάσια. Οσο για την πολιτική ατζέντα του φιλμ; Προς το παρόν, θα χρειαστεί να πιστέψουμε τα λόγια του σεναριογράφου Μάρκ Μπόαλ: «Δεν υπάρχει καμμιά πολιτική ατζέντα στο φιλμ. Τελεία. Και παύλα.»