Buzz

War Horse: δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα!

στα 10

Ο φακός πιάνει τον Σπίλμπεργκ να σκηνοθετεί το νέο του συγκινητικό (αντι)πολεμικό έπος. Δείτε τις φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

War Horse: δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα!

Το «War Horse» του Στίβεν Σπίλμπεργκ αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του Μάικλ Μορπέργκο, που αργότερα μεταφέρθηκε θριαμβευτικά στο Μπρόντγουεϊ. Ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ έχει ομολογήσει ότι «το βιβλίο τον έκανε να δει την ιστορία με ενδιαφέρον, αλλά η θεατρική παράσταση του ξύπνησε το συναίσθημα».

Η ιστορία διηγείται τη σχέση πίστης και φιλίας ανάμεσα σ’ ένα αγροτόπαιδο, τον Αλμπερτ και το άλογό του, τον Τζόι, ενώ ξεσπά ο Πρώτο Παγκόσμιος. Το αγόρι και το άλογο θα χωριστούν όταν ο Τζόι θα δώσει το δικό του μερίδιο στο πεδίο της μάχης και θ’ αλλάξει τη ζωή όσων συναντήσει.

Μ' ένα budget 70 εκ. δολαρίων, ο Σπίλμπεργκ έκανε γυρίσματα σε διάφορες περιοχές της επαρχιακής Αγγλίας, χρησιμοποιώντας 6.000 κομπάρσους και 300 άλογα. Η ενδυματολόγος του, Τζοάνα Τζόνστον, ετοίμασε 1.400 στολές για τους στρατιώτες και 5.000 ακόμα κουστούμια για τους κομπάρσους. Τα γυρίσματα κράτησαν 63 μέρες.

Ο Σπίλμπεργκ έλαβε ένα δώρο από τον φίλο και παραγωγό του στον Τεντέν, Πίτερ Τζάκσον: του έστειλε 3 κοντέινερς γεμάτα από αντικείμενα της προσωπικής του συλλογής από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρησιμοποιήθηκαν διάχυτα στην ταινία και έδωσαν τον τόνο αυθεντικότητας.

Οι κόρες των δημιουργών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ταινία: ο Σπίλμπεργκ άρχισε να ενδιαφέρεται για τα άλογα, μέσα από την αγάπη της έφηβης κόρης του για αυτά. Ο σεναριογράφος Ρίτσαρντ Κέρτις πείστηκε να αναλάβει την μεταφορά του βιβλίου όταν το διάβασε στην 14χρονη κόρη του και «οι τελευταίες 10 σελίδες μας βρήκαν και τους δύο να κλαίμε με λυγμούς».

Δείτε στο gallery φωτογραφίες από το παρασκήνιο των γυρισμάτων και ακούστε τον ίδιο τον Σπίλμπεργκ να μιλά ζωντανά για το «War Horse» σε συζήτηση με το κοινό που ακολούθησε την ειδική avant premiere της ταινίας στην Νέα Υόρκη.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ ακόμα θα παίζεται η αμέσως προηγούμενη ταινία του Σπίλμπεργκ, «Οι Περιπέτειες του Τεν Τεν».