Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2018: Tο πρώτο μεγάλο βραβείο ερμηνείας του Γουίλεμ Νταφόε... ever!

στα 10

Δικαιώνοντας έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, το Φεστιβάλ Βενετίας στέλνει τον Γουίλεμ Νταφόε ολοταχώς στο Οσκαρ που δικαιούται.

Flix Team
Βενετία 2018: Tο πρώτο μεγάλο βραβείο ερμηνείας του Γουίλεμ Νταφόε... ever!

Παρά τα φαινόμενα, ο Γουίλεμ Νταφόε δεν έχει κερδίσει ποτέ κανένα μεγάλο βραβείο, ούτε στα a-list κινηματογραφικά φεστιβάλ, ούτε φυσικά στις Χρυσές Σφαίρες ή τα Οσκαρ. Το βραβείο που κερδίζει τώρα για το «At Eternity's Gate» του Τζούλίαν Σνάμπελ, εκτός από δίκαιο είναι και μια στιγμή δικαίωσης για έναν από τους πιο θαρραλέους ηθοποιούς που γνώρισε ποτέ η βιομηχανία και το περιθώριό της.

Αναλυτικά τα βραβεία του 75ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας εδώ.

Από τον Ιησού Χριστό στον «Τελευταίο Πειρασμό» του Μάρτιν Σκορσέζε μέχρι τον «Αντίχριστο» στην ομότιτλη φαντασμαγορία του Λαρς φον Τρίερ, ο Γουίλεμ Νταφόε έχει προταθεί για τρία Οσκαρ (Β' Ανδρικού Ρόλου και τα τρία - στο «Platoon» το 1987, στο «Shadow of A Vampire» το 2001 και στο «The Florida Project» το 2018). H φεττινή του υποψηφιότητα είναι σίγουρη, για να μην προδικάσει κανείς και το Οσκαρ.

Διαβάστε αναλυτικά: Βενετία 2018: Στο «Κατώφλι της Αιωνιότητας» όλα είναι Γουίλεμ Νταφόε

At Eternity's Gate 607

Στο «At Eternity's Gate» του Τζούλιαν Σνάμπελ, ο Γουίλεμ Νταφόε βρίσκεται σε κάθε πλάνο προκειμένου να συμπληρώσει τα «κενά» του σκηνοθέτη του. Μέσα στο μυαλό του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, μεταφέρει την αγωνία του για τη δημιουργία, σε ένα καμβά πάνω στον οποίο μπορεί να «ζωγραφίσει» μόνο ένας σπουδαίος ηθοποιός.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «At Eternity's Gate» του Τζούλιαν Σνάμπελ:


Η ομάδα του Flix βρίσκεται στη Βενετία και μεταφέρει συνεχώς όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Κάντε κλικ στο στο ειδικα αφιερωμένο στο Φεστιβάλ τμήμα του για να δείτε όλα τα τελευταία νέα, ανταποκρίσεις, κριτικές, τις ταινίες που διακρίθηκαν και τα στιγμιότυπα που ξεχωρίζουν.

Dafoe