Buzz

«Une Histoire d' Amour»: Η Λετίσια Κάστα κι ο Μπενουά Πελβούρντ σε επικίνδυνα S&M ερωτικά παιχνίδια

στα 10

Σκοινιά και μαστίγια, υποταγή και επιθυμία, χρήμα και σεξ. Μην το αποκαλέσετε «Cinquante Νuances de Grey», ακόμη κι αν δείχνει φτιαγμένο εν μέρει από τα ίδια υλικά...

«Une Histoire d' Amour»: Η Λετίσια Κάστα κι ο Μπενουά Πελβούρντ σε επικίνδυνα S&M ερωτικά παιχνίδια

Πρώτη σκηνοθετική δουλειά της ηθοποιού Ελέν Φιλιέρ, το «Une Histoire d' Amour» είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ρεζίς Ζοφρέ «Sévère» το οποίο με τη σειρά του ήταν εμπνευσμενο από την δολοφονία το 2005, του Γάλλου τραπεζίτη Εντουάρ Στερν από την ερωμένη του Σεσίλ Μπροσάρ, με την οποία είχαν μια έντονη, σαδομαζοχιστική ερωτική σχέση

Στο φιλμ της Φιλιέρ, ο Μπενουά Πελβούρντ είναι ο τραπεζίτης. Ενας άντρας με τεράστια δύναμη και αμύθητο πλούτο. Η Λετίσια Κάστα είναι απλά μια υπέροχη γυναίκα. Οι δυο τους θα συναντηθούν ένα ανοιξιάτικο βράδυ και θα γίνουν αμέσως εραστές.

Μαζί θα μπουν σε έναν κόσμο απύθμενης ερωτικής επιθυμίας μιας επιθυμίας που τους οδηγεί να κατασπαράξουν ο ένας τον άλλο, να κατακτήσουν και να κατακτηθούν. Να αναγκάσουν ο ένας τον άλλο να περάσει κάθε όριο. Να υποταχθούν και να εξουσιάσουν.

Τα παιχνίδια τους γίνονται συνέχεια πιο άγρια. Ολο και πιο επικίνδυνα. Μέρα με τη μέρα το πάθος τους καταπίνει. Ενας μετά τον άλλο, όλοι οι φραγμοί πέφτουν. Ο σύζυγος της γυναίκας κοιτάζει ανήμπορος, γεμάτος τρόμο.

Ο τραπεζίτης της δίνει ένα όπλο. Την μαθαίνει να στοχεύει. Είναι πρόθυμη μαθήτρια. Τον προκαλεί στην βία, στην ταπείνωση. Η πείνα τους είναι αχόρταγη.

Της υπόσχεται ένα εκατομμύριο ευρώ και μετά την απορρίπτει. Η φονική συμφωνία μεταξύ τους έχει υπογραφεί.

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας υπόσχεται σκοτεινή ατμόσφαιρα σεξ και βία αν κι ο Ετιέν Νταό στο soundtrack δεν φέρνει ακριβώς αυτές τις σκέψεις στο μυαλό. Για να μην έχετε καμιά αμφιβολία για τον τόνο του φιλμ, η αφίσα, χρησιμοποιεί για το tag line της μόνο προστακτική: Υπάκουσε. Τιμώρησε. Υπέφερε. Σκλάβωσε. Ερέθισε. Περιφρόνησε. Συγχώρησε. Εξευτέλισε. Χύσε.

Δες. Το. Τρέιλερ.