Buzz

Τζούλια Ρόμπερτς, Μάρκ Ράφαλο & Αλεκ Μπόλντγουιν στο «The Normal Heart»

στα 10

«The Normal Heart»: Το ακτιβιστικό θεατρικό έργο του Λάρι Κρέιμερ που σάρωσε τα βραβεία ΤΟΝΥ πέρσι το καλοκαίρι, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη από τον Ράιαν Μέρφι («Glee», «Eat, Pray, Love») πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς και παραγωγό τον Μπραντ Πιτ (Plan B productions).

Τζούλια Ρόμπερτς, Μάρκ Ράφαλο & Αλεκ Μπόλντγουιν στο «The Normal Heart»

O Ράιαν Μέρφι μοιάζει να έχει συγκεντρώσει ένα λαμπερό καστ για την κινηματογραφική μεταφορά του «The Normal Heart», της αυτοβιογραφικής ιστορίας του Λάρι Κρέιμερ, ο οποίος περιγράφει το χτύπημα της νόσου του HIV/AIDS στην γκέι κοινότητα της 80ς Νέας Υόρκης και κυρίως το ρατσιστικό ωστικό κύμα που προκάλεσε στην ευρύτερη κοινωνία.

Στο θεατρικό έργο πρωταγωνιστές ήταν οι βραβευμένοι με ΤΟΝΥ για τις ερμηνείες τους Ελεν Μπάρκιν και Τζον Μπέντζαμιν Χίκεϊ (ο υπέροχος αδελφός της Λόρα Λίνεϊ στο «The Big C»). Στην κινηματογραφική μεταφορά το ρόλο της «Εμα Μπρούκνερ» (ανάπηρης από πολιομυελίτιδα γιατρού που είναι η μόνη που μιλάει ανοιχτά για την επιδημία αλλά ταυτόχρονα θεωρεί λύση την αποχή των γκέι από το σεξ) αναλαμβάνει η Τζούλια Ρόμπερτς (η οποία επιβάλλεται να τσαλακωθεί καθολικά!), ενώ ο Μαρκ Ράφαλο θα ερμηνεύσει τον συγγραφέα/ακτιβιστή Νεντ Γουίκς που προσπαθεί να ενώσει την κοινότητα για να πολεμήσουν την ομοφοβία.

Σε δεύτερους ρόλους θα εμφανίζονται ο Αλεκ Μπόλντγουϊν (ως ο ομοφοβικός δικηγόρος αδελφός του Γουίκς), ο Ματ Μπόμερ («White Collar») και Τζιμ Πάρσονς («Big Bang Theory») ο οποίος έπαιζε και στο θεατρικό.

Το σενάριο θα διασκευάσει ο ίδιος ο Κρέιμερ (κάτι που μας παρηγορεί, καθώς μετά το φιάσκο του «Eat Pray Love» ο Ράιν Μέρφι μας είναι επίφοβος)

To θεατρικό «The Normal Heart» είχε πρωτοανέβει off Broadway το 1985, στη δύνη των γεγονότων. Στη διάρκεια αυτών των τριών δεκαετιών έχει γνωρίσει αρκετές διασκευές στα θέατρα του Λονδίνου και του Λος Αντζελες. Ηταν όμως η περσινή του παραγωγή που κέρδισε κοινό, κριτικούς και βραβεία - με όλο τον κόσμο να παραληρεί για την ερμηνεία της Μπάρκιν.

Η Τζούλια λοιπόν εμπιστεύεται τον Μέρφι για κάτι που δεν είναι πια ποζάτο και αυτοαναφορικό, αλλά δύσκολο, τολμηρό, επικίνδυνο; Για να δούμε που θα τους βγάλει.