Buzz

Τζούλια Ρόμπερτς: Κομμένο το photoshop!

στα 10

Κόπηκε η καμπάνια της L’ Oreal, με την Τζούλια Ρόμπερτς ν’ αναδεικνύει το μέικαπ «Teint Miracle», γιατί οι φωτογραφία της θεωρήθηκε υπερβολικά… ψηφιακά βελτιωμένη!

Τζούλια Ρόμπερτς: Κομμένο το photoshop!
OMG! Δηλαδή η Τζούλια Ρόμπερτς δε δείχνει έτσι όταν ξυπνά το πρωί;

Η L'Oréal αναγκάστηκε να αποσύρει τη διαφημιστική της καμπάνια με την Τζούλια Ρόμπερτς, μετά από καταγγελία της Τζο Σουίνσον, μέλους του βρετανικού κοινοβουλίου, ότι ήταν υπερβολικά πειραγμένες με το μαγικό εργαλείο airbrush!

Η Σουίνσον έχει θέσει στόχο της καριέρας της την κατάργηση των γυναικείων διαφημίσεων όπου «προωθούνται μόνο τελειοποιημένες και μη ρεαλιστικές εικόνες της γυναίκας». Η ASA (Advertising Standards Authority, έχουμε εμείς τέτοιο;), αποφάσισε υπέρ της Σουίνσον, λέγοντας ότι η διαφήμιση είναι παραπλανητική λόγω της ψηφιακής επεξεργασίας και απαγόρευσε τη δημοσίευσή της στο εξής!

Η συγκεκριμένη διαφήμιση προωθούσε μια βάση μέικ απ που λέγεται «Teint Miracle» και που υποτίθεται ότι κάνει το δέρμα ν’ ακτινοβολεί «φυσικό φως». Τη φωτογράφιση της καμπάνιας είχε κάνει ο Μάριο Τεστίνο. Ωστόσο, η Σουίνσον ισχυρίστηκε ότι «η διαφήμιση προβάλει αποτελέσματα που δεν μπορεί να επιτύχει το προϊόν». Σώπα!

Και η ακτιβίστρια Σουίνσον συνεχίζει: «Η περίπτωση αυτή, αποδεικνύει πόσο γελοίοι έχουμε καταντήσει, όταν φοβόμαστε να δείξουμε μια φωτογραφία χωρίς επεξεργασία. Φωτογραφίες άψογου δέρματος και πάνλεπτου κορμιού κυκλοφορούν παντού, αλλά δεν απεικονίζουν την αλήθεια. Το υπερβολικό airbrushing και η ψηφιακή επεξεργασία έχουν γίνει η νόρμα, αλλά η Τζούλια Ρόμπερτς είναι μια φυσική καλλονή που δε χρειάζεται ρετούς για να δείχνει πανέμορφη. Αυτή η απαγόρευση στέλνει ένα μήνυμα στους διαφημιστές – επιστρέψτε στην πραγματικότητα!»

Δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε ότι όποια κοπελιά πίστεψε ότι ένα φον ντε τεν μπορεί να κάνει την επιδερμίδα της να βγάζει φως από μέσα είναι ανόητη, ωστόσο, μέσα στη γενική ανέχεια και δυσκολία, ο φεμινιστικός ακτιβισμός της Τζο Σουίνσον έχει μια κάποια φρεσκάδα, εντελώς φυσική…