Buzz

Τζόνι Ντεπ και Τιμ Μπάρτον. Μια φιλία χωρίς... «Dark Shadows»

στα 10

Μετρώντας ήδη οκτώ ταινίες μαζί, ο Τιμ Μπάρτον και ο Τζόνι Ντεπ είναι κάτι παραπάνω από δυο άνθρωποι που δουλεύουν συχνά μαζί: Συνεργοί σε μερικές από τις πιο ευφάνταστες κι απολαυστικές στιγμές του σινεμά. Με αφορμή την πιο πρόσφατη συνάντησή τους στο «Dark Shadows» οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους, μιλούν γι αυτήν την αξιοζήλευτη σχέση.

Τζόνι Ντεπ και Τιμ Μπάρτον. Μια  φιλία χωρίς... «Dark Shadows»

«Ο Ψαλιδοχέρης», «Εντ Γουντ», «Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη», «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας», «Η Νεκρή Νύφη», «Σουίνι Τοντ»,«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Είναι προφανές ότι δεν υπήρξε ρόλος που ο Τιμ Μπάρτον πρότεινε στον Τζόνι Ντεπ κι εκείνος να τον αρνήθηκε.

Μόνο που σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος στο βίντεο που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, η ιδέα για την τελευταία ταινία του, «Dark Shadows», γεννήθηκε στο μυαλό του Ντεπ, αφού εκείνος ήταν που πρότεινε στον σκηνοθέτη να κάνουν μαζί μια ταινία με βαμπίρ.

Οπώς ήταν φυσικό, η ιδέα του βρήκε πρόσφορο έδαφος στην φαντασία του Μπάρτον, αφού μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας, οι δυο άντρες μοιάζουν να σκέφτονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Κι εκτός της αγάπης τους και του όγκου της κοινής δουλειάς τους, δείχνουν να μοιράζονται και κάτι ακόμη κοινό. Οπως λέει η σύντροφος του Μπάρτον Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, «ποτέ δεν μπορείς να φανταστείς τι θα γεννήσει το κεφάλι του Τιμ. Ή του Τζόνι για να είμαστε ειλικρινείς».