Buzz

Τζον Τραβόλτα: ένοχος ή θύμα εκβιασμού;

στα 10

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια κυκλοφορούν φήμες γύρω από το όνομά του. Δύο μηνύσεις που ξέσπασαν τον τελευταίο μήνα και πυροδοτούν καθημερινά τον Τύπο με πικάντικες λεπτομέρειες έρχονται να ρίξουν φως στην σκοτεινή πλευρά του Χόλιγουντ: ζουν οι σταρ διπλές ζωές, εκβιάζονται από πονηρούς καταγγέλλοντες και ποιους αφορά όλη αυτή η δημόσια έκθεση...

Τζον Τραβόλτα: ένοχος ή θύμα εκβιασμού;

Τις έχετε ακούσει τις φήμες. Εχουν γίνει ακόμα και ανέκδοτο στο opening act του Ρίκι Τζερβέιζ: οι δύο «γνωστοί-άγνωστοι» Σαϊεντολόγοι (σ.σ. Τζον Τραβόλτα και Τομ Κρουζ) είναι κρυφά γκέι, ζουν διπλές ζωές, οι γυναίκες τους γνωρίζουν τα πάντα, όλα είναι μια συμφωνία, το Χόλιγουντ μας δουλεύει, οι σταρ είναι κακά παιδιά με σκοτεινά μυστικά.

Η είδηση της πρώτης μήνυσης ενός πληρώματος ιδιωτικού σκάφους που κατηγόρησε τον Τζον Τραβόλτα ότι του πρόσφερε 12.000 δολάρια για σεξ, έσκασε στο διαδίκτυο πριν από αρκετές εβδομάδες και έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά. Την αγνοήσαμε. Ερχεται και η δεύτερη: ο Τζον Ντο #2 ένας μασέρ ξενοδοχείου του Μπέβερλι Χιλς καταγγέλλει κι αυτός με παρόμοιο κείμενο τον Τραβόλτα για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση.

Και σήμερα ανακοινώνεται ότι ο ηθοποιός θα περάσει κανονική δίκη, καθώς κανένας καταγγέλλων δεν συμφώνησε σε έναν πρώτο συμβιβασμό, αλλά τα πρακτικά θα παραμείνουν απόρρητα για το κοινό και η διαδικασία θα γίνει "κεκλεισμένων των θυρών".

Και κάπου εδώ ξεκινούν οι ανάποδες σκέψεις: ούτε πολιτικοί δεν καταφέρνουν να κουκουλώσουν τις δίκες για σεξουαλικές τους παρενοχλήσεις στη χώρα που λέγεται Αμερική. Ενας ολόκληρος Πρόεδρος δικάστηκε κάτω από το φως των προβολέων, διασύροντας για πάντα το όνομά του, που έμεινε συνδεδεμένο με έναν λεκέ σε μπλε φόρεμα. Η δίκη όμως του Τραβόλτα κεκλεισμένων των θυρών; Μήπως τελικά η Σαϊεντολογία έχει τη (μαφιόζικη) δύναμη που της καταλογίζεται και δεν είναι όλα θεωρίες συνωμοσίας;

Αυτό το κομμάτι ομολογούμε ότι μας ιντριγκάρει. Αν ο Τραβόλτα είναι πράγματι γκέι ή όχι, μπορεί να μας το κρύβει για πάντα. Είναι επιλογή του (και κρίνεται για αυτή). Το ότι το Χόλιγουντ έχει γεμίσει από αδίστακτα φιλόδοξα αγόρια που αναζητούν το εύκολο χρήμα σε εκβιασμούς και διασυρμούς επωνύμων, επίσης δεν μας σοκάρει καθόλου. Αλλωστε, κάπως έτσι χτίστηκε αυτός ο ματαιόδοξος κόσμος από την πρώτη μέρα που στήθηκε το Hollywood sign στους λόφους του L.A.

Ούτε ο ίδιος ο ηθοποιός, ούτε ο δικηγόρος του, Μάρτιν Σίνγκερ, δεν έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε δηλώσεις. Αντίθετα ο δικηγόρος και των δύο αντρών (τα ονόματά των οποίων δόθηκαν τελικά στη δημοσιότητα), Οκόρι Οκορόχα, δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι «ο ηθοποιός πρέπει να ετοιμαστεί για την δίκη όλων των εποχών» κι ότι οι πελάτες του «δεν πρόκειται να συμβιβαστούν» καθώς «τα θύματα σεξ πρέπει να βρίσκουν το δίκιο τους». Λίγες μέρες πριν βέβαια είχε δηλώσει ότι «οι πελάτες του είναι πρόθυμοι να ξεχάσουν τα πάντα για 250 εκ. δολάρια».

Και το κυνήγι μαγισσών ξεκινά....