Buzz

Τζέραρντ Μπάτλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Μάθιου Μακόνεχι: «Thunder Run»

στα 10

Ο Σαμ Γουόρθινγκτον θα φέρει την Avatar 3D εμπειρία του, ο Τζέραρντ Μπάτλερ την ηγετική Λεωνίδια περσόνα του κι ο Μάθιου Μακόνεχι μάλλον θα βγάλει το πουκάμισό του, στην τρισδιάστατη νέα πολεμική περιπέτεια για την έφοδο των Αμερικανών στη Βαγδάτη «Thunder Run».

Τζέραρντ Μπάτλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Μάθιου Μακόνεχι: «Thunder Run»

Η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο του Ντέιβιντ Ζουκίνο «Thunder Run - The Armored Strike to Capture Baghdad», το οποίο εξιστορεί το χρονικό της κατάληψης της Βαγδάτης από τα αμερικανικά στρατεύματα εδάφους, μετά τους βομβαρδισμούς του 2003.

Την κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου αναλαμβάνει ο σεναριογράφος του «Black Hawk Down», Κεν Νόλαν, μαζί με τον Ρόμπερτ Πορτ.

Η είδηση όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι η ταινία θα γυριστεί με την ίδια motion-capture τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στο «Avatar», σε συνδυασμό με την facial-capture εξελιγμένη τεχνολογία του πολυαναμενόμενου τρισδιάστατου θρίλερ «Night of the Living Dead: Origins 3-D».

Εδώ βρίσκεται και ο συνδετικός κρίκος: σκηνοθέτης της τρισδιάστατης «Νύχτας των Ζωντανών Νεκρών» είναι ο Σάιμον Γουέστ, ο οποίος ανέλαβε και τη σκηνοθεσία του «Thunder Run».

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που κλείσαμε μία τόσο εκπληκτική ομάδα πρωταγωνιστών και σεναριογράφων» δήλωσε ο παραγωγός Μπράιαν Πρίσλεϊ, ο οποίος ανακοίνωσε και το πρότζεκτ στον διεθνή Τύπο. «Το 'Thunder Run' θα είναι η πρώτη μη-τρόμου ταινία που θα χρησιμοποιήσει αυτά τα εφέ για να αναπαραστήσει τη φρίκη του πολέμου. Με τον Σάιμον σχεδιάζουμε αυτή την παραγωγή εδώ και 5 χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που θα τη δούμε να πραγματοποιείται...»