Φεστιβάλ / Βραβεία

Τζένιφερ Χάντσον, Ράσελ Κρόου, Κάθριν Ζίτα Τζόουνς: αφιέρωμα στο μιούζικαλ στην απονομή των Οσκαρ!

στα 10

Τρεις μέρες πριν την 85η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το entertainment της βραδιάς. Η Ακαδημία αποφασίζει να τιμήσει τα χολιγουντιανά μιούζικαλ κι επιστρατεύει τους μεγάλους της σταρ για ένα σόου που θα συζητηθεί!

Τζένιφερ Χάντσον, Ράσελ Κρόου, Κάθριν Ζίτα Τζόουνς: αφιέρωμα στο μιούζικαλ στην απονομή των Οσκαρ!

Πριν από λίγες ώρες κυκλοφόρησε η είδηση: η φετινή βραδιά των Οσκαρ θα είναι... μουσικοχορευτική! Εκτός από τα λαμπερά ονόματα των Αντέλ, Νόρα Τζόουνς, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Σίρλεϊ Μπάσεϊ που εξασφαλίστηκαν για να ερμηνεύσουν τα οσκαρικά τραγούδια και να πλαισιώσουν το αφιέρωμα στα 50 χρόνια Τζέιμς Μποντ, οι παραγωγοί της 85ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ είχαν έναν ακόμα κρυμμένο άσσο στο μανίκι τους: ένα μεγάλο αφιέρωμα στα big-band χολιγουντιανά μιούζικαλ έχει στηθεί στη σκηνή του Dolby Theater!

Oι οσκαρικοί νικητές Ράσελ Κρόου («Μονομάχος»), Τζένιφερ Χάντσον («Dreamgirls») και Κάθριν Ζίτα Τζόουνς («Σικάγο»), μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του Κρόου στους «Αθλίους» και φετινούς οσκαρικούς υποψηφίους Χιου Τζάκμαν και Αν Χάθαγουεϊ, θα παρουσιάσουν ένα υπερθέαμα που υπόσχεται να υπενθυμίσει στο τηλεοπτικό κοινό την μαγεία των μιούζικαλ.

Συνολικά 7 μουσικοχορευτικά νούμερα έχουν ετοιμαστεί, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα είναι σκορπισμένα κατά τη διάρκεια της βραδιάς ή θα αποτελούν ένα συγκεντρωμένο αφιερωματικό τμήμα. Στόχος πάντως είναι να τιμήσουν το πιο σύγχρονο κομμάτι της χολιγουντιανής μιούζικαλ ιστορίας.

1

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τόσα πολλά ταλέντα σ' αυτή τη γιορτή των μιούζικαλ που ετοιμάσαμε» δηλώνουν οι παραγωγοί της οσκαρικής βραδιάς Νιλ Μέρον και Κρεγκ Ζέινταν. «Δηλώνουμε ενθουσιασμένοι που τόσοι σπουδαίοι σταρ δέχτηκαν να κάνουν το όραμά μας ζωντανό θέαμα προς την αποκλειστική απόλαυση του κοινού της τελετής απονομής...»

Το Χόλιγουντ χρωστάει μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του στα μιούζικαλ και την τελευταία 10ετία το είδος έχει επανέλθει δραματικά: από το «Σικάγο» που είχε αποσπάσει 6 Οσκαρ το 2003 (ανάμεσα στα οποίο κι αυτό της Καλύτερης Ταινίας), μέχρι το «Dreamgirls» που το 2007 είχε κερδίσει 2 χρυσά αγαλματάκια) και το φετινό «Les Miserables» που έχει σίγουρο το βραβείο της Αν Χάθαγουεϊ και διεκδικεί 7 ακόμα.

2

Δεν είναι ακόμα εξακριβωμένο, αλλά αρκετοί ακόμα από τους ηθοποιούς των «Αθλίων» υπάρχει πιθανότητα να ανέβουν στη σκηνή για το αφιέρωμα (Αμάντα Σίφριντ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Εντι Ρέντμεϊν και Σαμάνθα Μπανκς).

Ενα πράγμα είναι σίγουρο: φέτος υπάρχουν ιδέες, έχουν χτυπήσει τηλέφωνα, έχει συγκεντρωθεί κόσμος για να στήσει μία οσκαρική απονομή που θα ψυχαγωγήσει και θα εντυπωσιάσει.

Ζήστε τη κι εσείς μαζί μας! Το Flix θα αναμεταδώσει κάθε στιγμή, κάθε βραβείο, κάθε χάπενινγκ μέσα κι έξω από το Dolby Theater! Κλείνουμε ραντεβού: Κυριακή 24 Φβερουαρίου, στις 2 το πρωί στο κόκκινο χαλί, ή στις 3.30 που ξεκινάει η τελετή απονομής!

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς και θυμηθείτε την αποκλειστική ζωντανή μετάδοση των Οσκαρ από τη Νova στις 3.30 ώρα Κυριακής 24 Φεβρουαρίου προς Δευτέρα ξημερώματα.

Tags: Oscars 2013