Buzz

Επιστρέφει το «Twilight»!

στα 10

H Lionsgate επαναφέρει το «Twilight» με τη μορφή 5 ταινιών μικρού μήκους, που θα προβληθούν αποκλειστικά στο Facebook. Διαβάστε πώς συνδέονται με το πρότζεκτ οι Στέφανι Μέγιερ, Κρίστεν Στιούαρτ, Κάθριν Χάρντγουικ, Κέιτ Γουίνσλετ, Οκτάβια Σπένσερ και Τζούλι Μπόουεν.

Επιστρέφει το «Twilight»!

Πώς θα αντιδράσουν οι φανατικοί της «Twilight» σειράς απέναντι στα νέα; Η Lionsgate αποφάσισε να επαναφέρει την ιστορία της Μπέλα και του Εντουαρντ στις οθόνες μας - όχι τις κινηματογραφικές, αλλά αυτές των υπολογιστών μας. Αυτή την εποχή αναζητούνται πέντε γυναίκες σκηνοθέτες, που η κάθε μία αναμένεται να αναλάβει από ένα φιλμάκι μικρού μήκους που θα αφηγείται την σκοτεινή, βαμπιρική ιστορία των βιβλίων που αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες και ακόμα περισσότερους κινηματογραφόφιλους.

Κανένας όμως από το αυθεντικό καστ δεν θα επιστρέψει για να αναλάβει το ρόλο του. Τα 5 ταινιάκια θα προβληθούν αποκλειστικά στο Facebook.

«Πιστεύουμε ότι το Facebook είναι ο καλύτερος τρόπος για να συστήσει κανείς το ''Twilight'' στο πιο νέο κοινό, ενώ ταυτόχρονα να ξαναπορώσει τους παλιούς φανατικούς της σειράς» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Lionsgate, Μάικλ Μπερνς στους New York Times. «Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, ένα πείραμα» πρόσθεσε. «Μπορείτε να υποψιαστείτε τι θα ακολουθήσει...»

Γιατί γυναίκες σκηνοθέτες; Η απάντηση είναι κοινή και στην ερώτηση «γιατί μόνο γυναίκες στην επιτροπή που θα επιλέξει τις δημιουργούς». Η κίνηση της Lionsgate έχει την υποστήριξη και τη χορηγία του γυναικείου οργανισμού Women in Film. Ετσι την κριτική επιτροπή (η οποία θα έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα στην ανάπτυξη των ταινιών) απαρτίζουν οι συγγραφέας των βιβλίων Στέφανι Μέγιερ, η πρωταγωνίστρια Κρίστεν Στιούαρτ, η σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας Κάθριν Χάρντγουικ, η παραγωγός Κάθι Σούλμαν, η σκηνοθέτης του «Ψυχρά και Ανάποδα» Τζένιφερ Λι και οι ηθοποιοί Κέιτ Γουίνσλετ, Οκτάβια Σπένσερ («Υπηρέτριες») και Τζούλι Μπόουεν («Modern Family»).

«Η γυναικεία φωνή στη βιομηχανία είναι κάτι που με απασχολεί και θέλω να στηρίξω» δήλωσε η συγγραφέας Στέφανι Μέγιερ. «Οι γυναίκες δημιουργοί έχουν σίγουρα πληθύνει, αλλά έχουμε δουλειά ακόμα. Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με τον οργανισμό ''Women in Film'' και τη Lionsgate σ' αυτό το πρότζεκτ που θα δώσει ευκαιρίες σε ακόμα περισσότερες γυναίκες να εκθέσουν τη δουλειά τους και να ακουστούν...»

Τα πάντα όμως θα καταλήξουν στους ίδιους τους φανς: εκείνοι, μέσω διαγωνισμού στο Facebook, θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν την καλύτερη ταινία μικρού μήκους, χαρίζοντας στη νικήτρια μία νέα καριέρα.

Διαβάστε ό,τι αφορά την επική σειρά ταινιών «Twilight» στο Flix

Tags: Twilight