Buzz

O Τζέιμς Φράνκο κι ο Τζόνα Χιλ θέλουν να σας πουν μια σκοτεινή «True Story»

στα 10

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα η ταινία του Ρούπερτ Γκούλντ αφηγείται μια ιστορία πιο παράξενη κι από την πιο παράξενη φαντασία.

O Τζέιμς Φράνκο κι ο Τζόνα Χιλ θέλουν να σας πουν μια σκοτεινή «True Story»

Ο Μάικλ Φίνκελ, τον οποίο υποδύεται στην ταινία ο Τζόνα Χιλ, ήταν ένα επιτυχημένος δημοσιογράφος των New York Times, ο οποίος απολύθηκε από την εφημερίδα, καθώς κατασκεύασε μερικά από τα στοιχεία τα οποία παρουσίαζε ως αληθινά σε ένα από τα άρθρα του για την εφημερίδα.

Προσπαθώντας να βρει την επόμενη δουλειά του και να δει τι θα κάνει στην ζωή του, βρέθηκε αντιμέτωπος με κάτι αληθινά παράδοξο. Ενας άντρας που συνελήφθη για την δολοφονία της γυναίκας του και των τριών παιδιών του, ισχυρίστηκε στην αστυνομία πως ήταν ο Μάικλ Φίνκελ.

Ο Κρίστιαν Λόνγκο, βρισκόταν πλέον αντιμέτωπος με την θανατική ποινή, αλλά ο Φίνκελ δεν μπορούσε παρά να ενδιαφερθεί για την ιστορία του και τους λόγους που τον έκαναν να χρησιμοποιήσει το δικό του όνομα κι έτσι αποφάσισε να τον συναντήσει.

Αυτό που ακολουθεί καταγράφηκε από τον δημοσιογράφο στο βιβλίο «True Story: Murder, Memoir, Mea Culpa» το οποίο τώρα αποτελεί την βάση για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βρετανού Ρούπερτ Γκουλντ, που θα κάνει την πρεμιέρα της στο επερχόμενο φεστιβάλ του Sundance.

true story poster