Φεστιβάλ / Βραβεία

Tribeca Film Festival 2014: o Ρόμπερτ Ντε Νίρο παρουσιάζει...

στα 10

Δείτε τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζέιν Ρόζενταλ να μιλούν για τις εκπλήξεις και το line up του φεστιβάλ της Tribeca, που ξεκινά απόψε και φέτος κλείνει τα 13 χρόνια λειτουργίας του.

Tribeca Film Festival 2014: o Ρόμπερτ Ντε Νίρο παρουσιάζει...

Πρεμιέρα απόψε για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca. Από τις 16 Απριλίου μέχρι και τις 27, η Νέα Υόρκη θα έχει τους κινηματογραφικούς προβολείς πάνω της, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες και με επισκέψεις μεγάλων ονομάτων της δυτικής χολιγουντιανής ακτής. Από τον Τζον Φαβρό μέχρι την Νικόλ Χολοφσένερ και από τον Τζος Γουίντον μέχρι την Κόρντνεϊ Κοξ, αρκετές θα είναι οι εκπλήξεις του φεστιβάλ.

Απόψε η επίσημη πρεμιέρα, το ντοκιμαντέρ «Time Is Illmatic» (για το εμβληματικό άλμπουμ του 1994 του ράπερ Nas) θα είναι ένα ακόμα δείγμα των μουσικών ντοκιμαντέρ που το Tribeca επιλέγει και πρωτοπαρουσιάζει στο κινηματογραφικό κοινό κάθε χρόνο.

Η Τζέιν Ρόζενταλ, η συνεργάτης του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που ίδρυσαν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca το 2002, θεωρεί ότι φέτος θα παρουσιάσουν το καλύτερο και πιο δυνατό πρόγραμμά τους.

1«Time Is Illmatic»

Σε συνέντευξη που έδωσαν στο Hollywood Reporter (δείτε το βίντεο στο τέλος του κείμενου) είπαν ότι «εκτός από το ότι φιλοξενούν πολλούς σκηνοθέτες που επιστρέφουν στο φεστιβάλ κι αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους» το επίσημο διαφωνιστικό πρόγραμμα είναι επίσης πολύ δυναμικό.

Με μεγάλη περηφάνεια η Ρόζενταλ προσθέτει: «23 γυναίκες σκηνοθέτες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο φεστιβάλ της Tribeca φέτος» (όλες συναγωνίζονται για το ειδικό βραβείο «Νόρα Εφρον» στην μνήμη της δυναμικής νεοϋορκέζας κινηματογραφίστριας). Αναρωτιόμαστε κι εμείς αν άλλο φεστιβάλ μπορεί να φτάσει αυτό το νούμερο στην αναλογία των επιλογών του.

3«Lucky Them» της Μέγκαν Γκρίφιθς

Μία συνεργασία με την Madison Square Garden Co. προσφέρει για πρώτη φορά ολοκληρωμένη οργάνωση του φεστιβάλ της Tribeca, το οποίο φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με μικρότερα φεστιβάλ του κόσμου στη στέγαση και το μάρκετινγκ του. Θα μπορεί να θεωρεί «σπίτι» του το θρυλικό θέατρο Beacon, όπου θα πραγματοποιηθεί και η αποψινή πρεμιέρα, ενώ η MSG αναλαμβάνει τη διαχείρηση των εισιτηρίων και το promotion του φεστιβάλ.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο φαίνεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την αποψινή πρεμιέρα, όσο και με την συναυλία που θα δώσει ο Nas μετά από την προβολή. Γνωστός για την αγάπη του στη soul μουσική, ο Ντε Νίρο περιμένει με ανυπομονησία και την προβολή του work-in-progress ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Τζέιμς Μπράουν, σε σκηνοθεσία Αλεξ Γκίμπνεϊ.

2Untitled James Brown documentary

Πώς όμως βλέπουν το μέλλον του φεστιβάλ, όσο οι καιροί συρρικνώνουν τα budgets και τα πράγματα δυσκολεύουν παγκοσμίως; Δείτε το βίντεο όπου απαντούν με συγκρατημένη αισιοδοξία. «Ετσι κι αλλιώς δεν περιμέναμε να αντέξουμε τόσο πολύ καιρό» χαμογελάει ο Ντε Νίρο.