Buzz

Τρέιλερ για το πρίκουελ της «Απειλής» του Τζον Κάρπεντερ

στα 10

Ενα χρόνο μετά την παρουσίαση του στο Comic - Con στη Νέα Υόρκη, το πρίκουελ του «Τhe Thing» του Τζον Κάρπεντερ αποκτά πόστερ και τρέιλερ, συνεχίζοντας την μανία του Χόλιγουντ με την ανακύκλωση.

Τρέιλερ για το πρίκουελ της «Απειλής» του Τζον Κάρπεντερ

Τοποθετημένο τρεις ημέρες πριν από τα γεγονότα της ταινίας του Τζον Κάρπεντερ από το 1982, το «Τhe Thing» του Ολλανδού Ματίτζ βαν Χέιτζνινγκεν Τζούνιορ, αφηγείται όσα έζησε η παλαιοντολόγος Κέιτ Λόιντ και οι δύο βοηθοί της όταν έσπευσαν να βοηθήσουν μια ομάδα Νορβηγών επιστημόνων που ανακάλυψε ένα διαστημόπλοιο θαμμένο στον πάγο της Ανταρκτικής. Αυτό που θα ανακαλύψουν φυσικά δεν είναι μόνο τα συντρίμμια αλλά και μια απειλητική εξωγήινη μορφή που διαθέτει την ικανότητα να μιμείται κάθε ανθρώπινη μορφή.

Οσο και να θέλει κανείς να δελεαστεί από το χαρακτηρισμό R που πήρε η ταινία λόγω της «ισχυρής βίας, του αίματος, των ενοχλητικών εικόνων και της γλώσσας», τίποτα δεν μπορεί να αμβλύνει την ανησυχία πως ένα από τα αριστουργήματα του σινεμά του φανταστικού μπαίνει στην μηχανή ανακύκλωσης του Χόλιγουντ με την υπογραφή ενός άγνωστου, μέχρι πρότινος, σκηνοθέτη που η αμέσως επόμενη δουλειά του είναι το «Army of the Dead» με παραγωγό τον Ζακ Σνάιντερ.

Κι αν όντως το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν το φιλμ του Κάρπεντερ, ήταν κάποιος να το «ξεπαγώσει», στην πραγματικότητα, είμαστε πρόθυμοι να συγχωρήσουμε το ατόπημα αν το κατεψυγμένο τέρας της καινούριας ταινίας, εξακολουθεί να παραμένει φρέσκο και μετά την απόψυξη.

Ελπίζουμε πως ναι, καθώς τα περισσότερα χρήματα από το (μετρίου μεγέθους) μπάτζετ της ταινίας πήγαν κυρίως στα ειδικά εφέ, μια που καστ και σκηνοθέτες, αποκτήθηκαν σε τιμή ευκαιρίας για τα στάνταρτς ενός υποψήφιου χολιγουντιανού χιτ.

Βεβαίως το paycheck τους καθόλου δεν έχει να κάνει με τις ικανότητές τους. Η Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, που εδώ υποδύεται την παλαιοντολόγο επιστήμονα που θα κλωτσήσει το «The Thing» στον εξωγήινο πισινό του, όχι μόνο έχει ουρλιάξει με επιτυχία σε μια σειρά από νεανικές ταινίες τρόμου, αλλά για μια μεγάλη μερίδα του κοινού που θα θέλει να δει αυτή τη ταινία, θα είναι για πάντα η Ραμόνα Φλαόυερς του «Scott Pilgrim vs. The World».

O Δανός Ούρλιχ Τόμσεν είναι απλά ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους ηθοποιούς σήμερα, ενώ ο Αυστραλός Τζόελ Ετζερτον, πιθανότατα είναι κάποιος που θα θυμάστε από τον ρόλο του στο «Χρίσμα», ακόμη κι αν ξεχάσετε ολοκληρωτικά ότι κάποτε είδατε μια ταινία που λεγόταν το «Χρίσμα».

Οσο για τον Ολλανδό σκηνοθέτη με το αδύνατον να το προφέρεις όνομα, είναι υποτίθεται, ένας από τους πιο πετυχημένους σκηνοθέτες διαφημιστικών του πλανήτη, κάποιος που οι παραγωγοί του φιλμ τον περιγράφουν συγκρίνοντας τον συνέχεια με τον Ρίντλεϊ Σκοτ.

Πιθανότατα θέλοντας να σας προετοιμάσουν για το πόσα πολλά πράγματα σε αυτή την ταινία θυμίζουν κάτι από το «Alien». Αλλά κι αυτό, δεν το λες απαραίτητα κακό.

Τα συμπεράσματα δικά σας...