Φεστιβάλ / Βραβεία

Τρέιλερ για το «Bestiaire» του Ντενίς Κοτέ

στα 10

Ανθρωποι που κοιτάζουν τα ζώα. Ζώα που κοιτάζουν τους ανθρώπους. Το ιδιότυπο, ντοκιμαντέρ του καναδού σκηνοθέτη των « Les états Nordiques» και του «Curling», παρουσιάζει τις πρώτες, υπνωτικά ράθυμες εικόνες του.

Τρέιλερ για το «Bestiaire» του Ντενίς Κοτέ

Γυρισμένο σε ένα πάρκο άγριων ζώων, γεμάτο, λιοντάρια, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, αλλά και άλογα, βόδια, ακόμη και φύλακες του ζωολογικού κήπου, καλλιτέχνες που σκιτσάρουν, ταριχευτές που παραγεμίζουν, ανθρώπους που φωτογραφίζουν και ζώα που κοιτάζουν, τρέφονται, περιφέρονται, το ντοκιμαντέρ του Ντενίς Κοτέ, μοιάζει με κάτι που ανάλογα την οπτική σου γωνία μπορεί να φαντάζει από απόλυτα συναρπαστικό μέχρι αφόρητα βαρετό.

Εμείς ποντάρουμε στην πρώτη επιλογή όχι μόνο για το ότι το φιλμ βρίσκεται στο πρόγραμμα τόσο του φεστιβάλ του Σάντανς, όσο και του Βερολίνου, αλλά γιατί οι λιγοστές εικόνες του τρέιλερ και οι πρώτες φωτογραφίες μοιάζουν να αναδίδουν μια ιδιότυπη γοητεία.

Το φιλμ σύμφωνα με την σύνοψή του είναι σαν «ένα κινηματογραφικό εικονογραφημένο βιβλίο για την αμοιβαία παρατήρηση ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα, ανάμεσα σε ένα παράξενο είδος αντίληψης. Μια ενατένιση μιας σταθερής ανισορροπίας και μερικών χαλαρών, χαμηλότονων και αδιευκρίνιστων στοιχείων».