Industry

Ενα δώρο κρυμμένο στα «Σκουπίδια»

στα 10

Ο Στίβεν Ντάλντρι διασκεύασε σε ταινία το μυθιστόρημα «Trash» του Αντι Μάλιγκαν. Πριν δείτε το φιλμ στις αίθουσες, κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου.

Flix Team
Ενα δώρο κρυμμένο στα «Σκουπίδια»

Σχεδόν κανείς εκτός της Βραζιλίας, όπου τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Στίβεν Ντάλντρι αποτέλεσαν για καιρό σημαντική είδηση, δε γνώριζε μέχρι σήμερα πολλά για την νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Billy Elliot: Γεννημένος Χορευτής» και του «Οι Ωρες». Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ο Ντάλντρι γύρισε την ταινία του μακριά από το Χόλιγουντ ή τη Μεγάλη Βρετανία, κυρίως με ντόπιους ηθοποιούς, αλλά και ότι κράτησε ένα μάλλον χαμηλό προφίλ σε όλη τη διαδικασία της παραγωγής της, προσπαθώντας να διαφυλάξει την αυθεντικότητά της. Βασισμένο στο βιβλίο του Αντι Μάλιγκαν και με το σενάριό του γραμμένο από τον Ρίτσαρντ Κέρτις (του «Love Actually»), το «Trash» αφηγείται την ιστορία τριών παιδιών του δρόμου που προσπαθούν να επιβιώσουν ψάχνοντας για χρήσιμα πράγματα σε έναν τεράστιο σκουπιδότοπο.

trash 607

Ο Ραφαέλ, ο Γκάρντο κι ο Αρουραίος είναι οι κεντρικοί ήρωες της ιστορίας, τρία αγόρια που γεννήθηκαν στη χωματερή και περνούν τη μέρα τους ξεδιαλέγοντας σκουπίδια, με την ελπίδα ότι κάποτε θα βρουν κάτι αξιόλογο. Και το βρίσκουν. Είναι ένα δερμάτινο τσαντάκι που περιέχει ένα πορτοφόλι με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, μια ταυτότητα, κάποιες φωτογραφίες, ένα χάρτη κι ένα κλειδί. Οταν θα ανοίξουν τη θυρίδα που αντιστοιχεί στο κλειδί, θα ανακαλύψουν ένα θανάσιμο μυστικό. Κι από εκείνη τη στιγμή θα μπουν στο στόχαστρο της αστυνομίας αλλά και του υποκόσμου. Ομως τα παιδιά της χωματερής δεν έχουν μάθει να εγκαταλείπουν καμία μάχη. Ειδικά όταν πρόκειται για την επιβίωσή τους…

trash 607

Με τη Ρούνι Μάρα, τον Μάρτιν Σιν και τον Βάγκνερ Μούρα σε μικρούς ρόλους, η ταινία αναδεικνύει, εκτός από την πολιτική καταγγελία και τον πηγαίο ρομαντισμό της ιστορίας της, τρεις πρωταγωνιστές σε μικροσκοπικές διαστάσεις αλλά με μεγάλη ακτινοβολία στην οθόνη: τον Ρίκσον Τέβεζ, τον Γκαμπριέλε Γουάινστιν και τον Εντρουάρντο Λουίς. Ακόμα περισσότερο, ωστόσο, ανταποκρίνεται στην πυκνή ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος «Σκουπίδια» του Αντι Μάλιγκαν. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη κι ένα αντίτυπο μπορεί τώρα να γίνει δικό σας. Για το διαγωνισμό του Flix και της UIP, μπείτε στη σελίδα μας στο facebook και κάντε like, comment ή share στο post. Οι νικητές θα προκύψουν με κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με direct message.

Η ταινία του Στίβεν Ντάλντρι, «Σκουπίδια», βγαίνει στους κινηματογράφους την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, από τη UIP. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.

trash poster gr 607