Buzz

Transformers: τελικά πώς βλέπει τις γυναίκες ο Μάικλ Μπέι;

στα 10

Μ' ένα παιχνιδιάρικο, αλλά αρκετά καυστικό, κείμενο το New York Magazine αναλύει με πόσους τρόπους ένας φαλλοκράτης σκηνοθέτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την πρωταγωνίστριά του ως πανέμορφο, ημίγυμνο... αντικείμενο.

Transformers: τελικά πώς βλέπει τις γυναίκες ο Μάικλ Μπέι;
Οχι, αυτή η σκηνή δεν είναι στην ταινία. Παίχτηκε μόνο στη φαντασία του Μπέι όταν συνεργάστηκε με την Γουάιτλι σε διαφημιστικό εσωρούχων πέρσι...

Η απόλυση της Μέγκαν Φοξ από το franchise των «Transformers» είχε τελικά μία πολύ πιο σύνθετη και σχεδόν πολιτική εξήγηση. Η ίδια άνοιξε το στόμα της ένα χρόνο σχεδόν μετά το γεγονός λούζοντας τον Μάικλ Μπέι με κοσμητικά επίθετα (μάλιστα αυτό του «Χίτλερ» χτύπησε ιδιαίτερα ευαίσθητη χορδή του executive producer Στίβεν Σπίλμπεργκ) κατηγορώντας τον, μέσα σ' άλλα, και για άκρατο σωβινισμό. Η Φοξ, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι δεν αισθανόταν άνετα πλέον να βγάζει γελοιωδώς τα ρούχα της και να ποζάρει στο φακό του Μπέι, επειδή τα γκέιμερς αγοράκια που αποτελούν το κοινό της ταινίας έτσι γουστάρουν.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Για το «Transformers: Dark of the Moon», η Φοξ έχει αντικατασταθεί από την κούκλα Ρόζι Χάντινγκτον Γουάιτλι, σέξι δίμετρο μοντέλο της Victoria Secret. Κανονικά αυτό από μόνο του αποτελεί πανηγυρική απόδειξη των ισχυρισμών της Φοξ και των προθέσεων του Μπέι.

Για το New York Magazine όμως δεν είναι αρκετό. Σ' ένα κείμενο στην στήλη του Vulture, μας προκαλεί σε ένα παιχνίδι, φαινομενικά χαριτωμένο, αλλά τελικά αρκετά καυστικό.

«Παίζουμε;» μας προτρέπει ο τίτλος. «Εμείς θα σας παραθέσουμε 9 γελοίους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν στην κινηματογράφηση του μοντέλου εσωρούχων Ρόζι Χάντινγκτον Γουάιτλι. Κι εσείς βρείτε ποιοι είναι αληθινοί και ποιοι της φαντασίας μας»

  1. Μας συστήνεται με πλάνο που ξεκινάει από τα οπίσθιά της. Δέκα γεμάτα δευτερόλεπτα σε κοντινό ο ημίγυμνος κώλος της καθώς εκείνη ανεβαίνει τις σκάλες.

  2. Οταν ο ήρωας του Σάια παραπονιέται ότι δεν έχει δουλειά (job) εκείνη του λέει με φωνή γεμάτη υπαινιγμό: «Το βράδυ θα σου δώσω εγώ δουλειά» («give you a blow job»)

  3. Οι Transformers ομολογούν ότι έψαξαν το συρτάρι με τα εσώρουχά της.

  4. Ο χαρακτήρας του Πάτρικ Ντέμπσι περιγράφει ένα αυτοκίνητο λέγοντας «Κοίτα αυτές τις καμπύλες. Υπέροχες, έτσι δεν είναι; Ομορφες; Αισθησιακές». Ολη αυτή την ώρα ο φακός δείχνει την Γουάιτλι, κι όχι το αμάξι.

  5. Κάποιος άλλος λέει «Κοίτα τι όμορφο κουτί» και η κάμερα δεν είναι ούτε σ' αυτόν, ούτε στο κουτί, αλλά ... στο «κουτί» της Γουάιτλι.

  6. Οσο την έχουν απαγάγει οι κακοί και μπροστά της βρίσκεται το δικό της τέλος και το τέλος του κόσμου, εκείνη βρίσκει το χρόνο να διατηρεί μαλλιά, μακιγιάζ και κραγιόν σε άψογη κατάσταση.

  7. Μπορεί να πηδάει από κτίρια, να κυλιέται στο έδαφος, να την τραβολογούν φονικά ρομπότ αλλά ποτέ δε θα τη δεις τσαλακωμένη, με την παραμικρή γρατζουνιά ή μ' ένα λεκέ στα ελάχιστα ρούχα της.

  8. Σε μία συζήτηση με τον ήρωα του Σάια ο οποίος περνάει κρίση, εκείνη τον επαινεί για το ...εργαλείο του.

  9. Πιάνει ένα όπλο και πολεμά στο πλάι του πρωταγωνιστή.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: Μην το ψάχνετε. Μόνο το νούμερο 9 το σκαρφίστηκε το New York Magazine από κρυφό και μάταιο πόθο. Ολα τα υπόλοιπα είναι αληθινά.

Αουτς.