Buzz

Trailer trash: «The Undefeated»

στα 10

Προετοιμάζοντας τον δρόμο για την πιθανή της υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2012 και κερδίζοντας ήδη τον τίτλο της πιο αστείας συρραφής εικόνων που είδαμε εδώ και καιρό, το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη Σάρα Πέιλιν «The Undefeated», έφτασε. Ακόμη κι αν δεν το περιμένατε.

Trailer trash: «The Undefeated»

Υποψήφια αντιπρόεδρος στις εκλογές του 2008 με τους Ρεπουμπλικάνους, πρώην κυβερνήτης της Αλάσκα, σύμμαχος του υπερσυντηρητικού «Tea Party», αποφασισμένη αν και πιθανά ηλίθια, η Σάρα Πέιλιν υπήρξε το αστείο της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, αλλά αυτό δεν τη σταματά από το να έχει ακόμη πολιτικές φιλοδοξίες.

H ίδια και οι συνεργάτες της, ανέθεσαν στον επίσης συντηρητικό σκηνοθέτη Στίβεν Κ. Μπάνον, να γυρίσει μια αγιογραφία για την Πέιλιν η οποία θα ξεκινήσει σύντομα να προβάλεται σε περιορισμένες αίθουσες των ΗΠΑ ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη (ελπίζουμε), ήττα της «undefeated» πολιτικού.

Στημένο πάνω σε μια δραματική μουσική με τεράστιους μεσότιτλους που κραυγάζουν το αυτονόητο «κόρη», «σύζυγος», «μητέρα», άγνωστες γυναίκες που την εγκωμιάζουν και τύπους που δεν θα ήθελες να καθίσουν δίπλα σου στο τρένο να κατηγορούν το πολιτικό κατεστημένο, το τρέιλερ μοιάζει με προοίμιο καταστροφής.

Μόνο που σε μια χώρα που είναι έτοιμη να πιστέψει οτιδήποτε προβάλλεται σε μια οθόνη, το «Undefeated» θα είναι για τους ψηφοφόρους της Πέιλιν, όλη η απόδειξη που χρειάζονται ότι η εκλεκτή της κάλπης τους, είναι όντως μια αδικημένη ηρωίδα.

Ευτυχώς το φιλμ του Μπάνον, δεν είναι το μόνο ντοκιμαντέρ για την Πέιλν. Ο Βρετανός Νίκ Μπρούμφιλντ, ένας σκηνοθέτης που αγαπά τα αμφιλεγόμενα θέματα και δεν διστάζει να προκαλέσει, ετοιμάζει ήδη ένα φιλμ που περιέχει συνεντεύξεις με κοντινούς της ανθρώπους, συνεργάτες στην πολιτική, ακόμη και συγγενείς της.

Βεβαίως και τα δυο φιλμ απευθύνονται προφανώς, σε δυο μερίδες του κοινού που έχουν ήδη διαλέξει την άποψή τους για την Πέιλιν. Αυτό του Μπάνον στους θαυμαστές της κι αυτό του Μπρουμφιλντ στους... λογικούς ανθρώπους και πιθανότατα κανένα φιλμ δεν θα συναντήσει κάποιον με αντίθετη άποψη.

Εκτός κι αν το « The Undefeated», μεταμορφωθεί, όπως το τρέιλερ δείχνει ότι έχει τα φόντα, στην crossover κωμωδία του φετινού καλοκαιριού...