Buzz

«Tomorrowland»: To μυστηριώδες κουτί των Μπραντ Μπερντ και Ντέιμον Λίντελοφ

στα 10

Ο πρώτος σκηνοθετεί, ο δεύτερος γράφει το σενάριο. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα πρωταγωνιστεί. Αυτά ήταν τα μόνα πράγματα που ξέραμε για το «Tomorrowland». Μέχρι τώρα...

«Tomorrowland»: To μυστηριώδες κουτί των Μπραντ Μπερντ και Ντέιμον Λίντελοφ

Το «Tomorrowland» θα είναι η δεύτερη ταινία με ηθοποιούς για τον Μπραντ Μπερντ μετά το «Επικίνδυνη Αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα» και μοιάζει αναμφίβολα πολύ πιο ενδιαφέρουσα και περιπετειώδης από την συνέχεια ενός πετυχημένου franchise. Ακόμη κι αν ξέρουμε ελάχιστα πράγματα για το τι ακριβώς πρόκειται να είναι.

Αρχικά το φιλμ ονομαζόταν «1952» και οι μόνες πληροφορίες που είχαμε είναι ότι πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, την οποία η Disney φιλοδοξεί να πλασάρει σαν μια από τις ναυαρχίδες της για το 2014 κι ένας τίτλος στον οποίο σκοπεύει να επενδύσει σε πολλές πλατφόρμες εκτός του σινεμά.

Στη συνέχεια οι φήμες ήθελαν την ταινία να είναι εξιστορεί μια υποθετικά αληθινή συνάντηση του ανθρώπινου είδους με εξωγήινες μορφές ζωής, στο πνεύμα του «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου». Μέχρι την στιγμή που ο Λίντελοφ έγραψε στο twitter του χτες την παρακάτω φράση: «δεν θα σας πούμε σε τι αφορά (ακόμη) αλλά θα σας πούμε σε τι δεν αφορά: Εξωγήινους».

tweet

Μια άλλη φήμη που κυκλοφορεί σχετικά με την ταινία είναι πως αφηγείται την αληθινή ιστορία της δημιουργίας της Disneyland, αλλά αυτό, ακόμη κι αν δεν έχει διαψευσθεί επισήμως, είναι κάτι που σίγουρα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Προς το παρόν, το μόνο πράγμα στο οποίο μπορείτε να ανατρέξετε για στοιχεία είναι ένα... κουτί: Ενα κουτί που θεωρητικά ο Λίντελοφ βρήκε στα αρχεία της Disney και του οποίου το περιεχόμενο τον οδήγησε να γράψει το σενάριο του «Tomorrowland». Μια φωτογραφία αυτού του κουτιού πόσταρε στον δικό του λογαριασμό στο twitter ο Μπραντ Μπερντ. Και είναι αυτή:

box

Οπως βλέπετε είναι γεμάτο με φακέλους, έγγραφα, φωτογραφίες ενός άντρα με μουστάκι που θα μπορούσε να είναι ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, ένα κουτί με φιλμ, ένα δισκάκι 45 στροφών, ένα μυστηριώδες μεταλλικό αντικείμενο και κάτι ακόμη:

amaze

Αυτό το τεύχος του Amazing Stories από τον Αύγουστο του 1928, περιέχει ανάμεσα σε άλλα και μια νουβέλα του Φίλιπ Φράνσις Νόοουλαν με τίτλο «Armageddon 2419» στην οποία κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του, ένας μυθικός ήρωας της αμερικάνικης ποπ κουλτούρας, ο Μπακ Ρότζερς. Και ίσως αυτό να είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην προσπάθεια της λύσης του μυστηρίου για το τι είναι το «Tomorrowland».

Αλλά και πάλι, ίσως οχι...