Buzz

To Χόλιγουντ θέλει τον Φρανκενστάιν του

στα 10

H τερατολαγνεία που έχει καταλάβει το Χόλιγουντ δεν λέει να σταματήσει. Και ο μύθος της Μέρι Σέλεϊ δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί το νούμερο ένα πρότζεκτ που θέλουν να κάνουν...όλοι.

To Χόλιγουντ θέλει τον Φρανκενστάιν του
Λεπτομέρεια από το εξώφυλλο του «This Dark Endeavor» του Κένεθ Οπελ

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο το έχει ανακοινώσει από καιρό ως μια από τις ταινίες που θα κάνει οπωσδήποτε πριν σταματήσει την καριέρα του. Ο Νιλ Μπέργκερ του «Απόλυτη Ευφυία» έτοιμάζει ήδη ένα ριμέικ της «Νύφης του Φρανκεστάιν», ο Στίουαρτ Μπιτλ έχει αναλάβει τη κινηματογραφική μεταφορά του κόμικ «I, Frankenstein», η εταιρία Summit έχει ήδη στα υπόψιν της το «This Dark Endeavor», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κένεθ Οπελ που αφηγείται την ιστορία του νεαρού Φρανκενστάιν σε σενάριο του Τζέικομπ Εστλες («Mean Creek») και σκηνοθεσία του Ματ Ρίβς («Ασε το Κακό να Μπει»).

Τελευταία προσθήκη στη μανία με τον Φρανκενστάιν είναι αυτή της 20th Century Fox που έχει ήδη προσλάβει τον σεναριογράφο Μαξ Λάντις (γιο του σκηνοθέτη του «Ενας Αμερικάνος Λυκάνθρωπος στο Λονδίνο» Τζον Λάντις) για να γράψει μια νέα εκδοχή του κλασικού μύθου. Η ιστορία είναι ιδωμένη αυτή τη φορά από την οπτική γωνία του Ιγκόρ, του βοηθού του Δρ. Φρανκενστάιν και το στούντιο συζητάει ήδη την συμμετοχή του Ρον Χάουαρντ στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ενώ επιλαχόντες είναι ο Πολ Γκρίνγκρας και ο Ντέιβιντ Γιέιτς.

Ετοιμαστείτε για τα επόμενα χρόνια για υπερφόρτωση Χιονάτης και Φρανκενστάιν...