Buzz

Το «War Horse» του Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει αφίσα

στα 10

Οσο η ταινία ετοιμάζεται για την έξοδό της στους κινηματογράφους στις 28 Δεκεμβρίου, πρώτη ματιά στην ατμοσφαιρική και λίγο νοσταλγική αφίσα του «War Horse».

Το «War Horse» του Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει αφίσα

Το «War Horse» του Στίβεν Σπίλμπεργκ αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του Μάικλ Μορπέργκο, που αργότερα μεταφέρθηκε στη σκηνή κι αφηγείται τη σχέση πίστης και φιλίας ανάμεσα σ’ ένα αγροτόπαιδο, τον Αλμπερτ και το άλογό του, τον Τζόι, ενώ ξεσπά ο Πρώτο Παγκόσμιος. Το αγόρι και το άλογο θα χωριστούν όταν ο Τζόι θα δώσει το δικό του μερίδιο στο πεδίο της μάχης και θ’ αλλάξει τη ζωή όσων συναντήσει.

Παρσκηνιακά, να σημειώσουμε ότι η επιλογή της αφίσας από τον Σπίλμπεργκ βασίζεται απόλυτα στο εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης του μυθιστορήματος του Μορπέγκο (δείτε το στο photo gallery), με μια βασική διαφορά: στο βιβλίο η αφήγηση γίνεται σε πρώτο πρόσωπο, από την πλευρά του αλόγου. Στο θεατρικό αλλά και το κινηματογραφικό έργο, η οπτική μοιράζεται με αυτήν του αγοριού, του Αλμπερτ. Γι’ αυτό και ο Τζέρεμι Ερβιν, που τον υποδύεται στην ταινία, παίρνει τη θέση που του ανήκει στην αφίσα.

Το «War Horse», το οποίο μάλλον δεν είναι και τόσο παιδικό, μια και στην Αμερική θα είναι κατάλληλο από 13 ετών, θα βγει στις αίθουσες στις 28 Δεκεμβρίου, λίγο μετά την έξοδο της άλλης πολυαναμενόμενης ταινίας του Σπίλμπεργκ, «The Adventures of Tin Tin».

Διαβάστε περισσότερα για το «War Horse» εδώ.