Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Thérèse Desqueyroux», με την Οντρέ Τοτού, τελευταία ταινία του Κλοντ Μιλέρ θα κλείσει τις Κάννες

στα 10

Λίγες μόνο ώρες πριν την αυριανή συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος του φετινού Φεστιβάλ, οι Κάννες ανακοίνωσαν την ταινία που θα κάνει το επίσημο κλέισιμο της διοργάνωσης.

Το «Thérèse Desqueyroux», με την Οντρέ Τοτού, τελευταία ταινία του Κλοντ Μιλέρ θα κλείσει τις Κάννες

Η επιλογή μοιάζει επιβεβλημένη. Δεν είναι μόνο ότι ο Κλοντ Μιλέρ πέθανε πριν λίγες μόλις μέρες, αλλά κι ότι η ταινία είναι μια από αυτές που ούτως ή άλλως θα περιμέναμε να δούμε στο φεστιβάλ.

Βασισμένη στο βιβλίο του Φρανσουά Μοριάκ που το 1962 είχε μεταφερθεί ξανά στο σινεμά από τον Ζορζ Φρανζί, αφηγείται την ιστορία μιας έξυπνης νεαρής γυναίκας που στη δεκαετία του 20 παντρεύεται έναν αγρότη στην γαλλική επαρχία. Οταν η ζωή του χωριού και των αγρών και το πνεύμα του άντρα της αποδεικνύονται πολύ λίγη για εκείνη όμως, αποφασίζει να ξεφύγει με κάθε τρόπο κι ο πιο εύκολος μοιάζει να είναι το να δηλητηριάσει τον συζυγό της.

Αυτό που ξεκινά σαν ατύχημα γίνεται στην συνέχεια η δική της ευκαιρία να βρει την ελευθερία της, μόνο που δεν θα τα καταφέρει τόσο εύκολα. Η πράξη της θα γίνει αντιληπτή και η Τερέζ θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ατίμωση, την κοινωνία και την δικαιοσύνη.

Δίπλα σην Οντρέ Τοτού πρωταγωνιστούν ο Ζιλ Λελούς και η σταθερά ανερχόμενη Αναΐς Ντεμουστιέ. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Φεστιβάλ ο Κλοντ μιλέρ είχε μόλις τελειώσει το μοντάζ του φιλμ όταν πέθανε από καρκίνο στις 4 Απριλίου. «Αφιερώνοντας του την τελευταία βραδιά του φεστιβάλ είναι ένας μικρός μόνο τρόπος για να τον τιμήσουμε» λέει η ανακοίνωση των Καννών.

Δείτε στο gallery φωτογραφίες από την ταινία και κρατήστε στο μυαλό σας ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική ανακοίνωση που έκαναν οι Κάννες τις τελευταίες μέρες. Σήμερα μάθαμε ακόμη πως η πρωταγωνίστρια του «The Artist» Μπερενίς Μπεζό θα είναι οικοδέσποινα στις τελετές έναρξης και λήξης του φεστιβάλ ότι ο Ζαν Πιερ Νταρντέν θα είναι πρόεδρος της επιτροπής για τον Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους κι ότι το «Κάποτε στην Αμερική» του Σέρτζιο Λεόνε θα προβληθεί στην ολοκληρωμένη εκδοχή του με 40 ακόμη λεπτά ταινίας.

Περισσότερα, αύριο...