Buzz

Το «The Stand» του Στίβεν Κινγκ ετοιμάζεται για το close-up του!

στα 10

Αφού τελείωσε ο «Χάρι Πότερ», ο Ντέιβιντ Γιέιτς και ο Στιβ Κλόουβς βρήκαν άλλο πολύτομο μυθιστόρημα να πιάσουν στα μαγικά τους χέρια! Σε πιο ενήλικο προφίλ, σειρά έχει το «The Stand» του Στίβεν Κινγκ.

Το «The Stand» του Στίβεν Κινγκ ετοιμάζεται για το close-up του!

Δεν έχει, φυσικά, το ίδιο μέγεθος, μια και είναι απλώς ένα πολυσέλιδο βιβλίο σε τρία μέρη, αλλά το «The Stand» του Στίβεν Κινγκ, σκοτεινό τελολογικό αριστούργημα στο είδος του, έχει εξίσου φανατικούς θαυμαστές και, αν τραβήξουμε λιγάκι τη σύγκριση, ασχολείται κι αυτό με τη μάχη του Καλού και του Κακού για την επικράτηση στον κόσμο.

Ο Κινγκ δημοσίευσε το «The Stand» το 1978 και μετά, ξανά, λίγο «ανακαινισμένο» το 1990, έκανε τρελές πωλήσεις και μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική μίνι σειρά από το ABC και σε graphic novel από τη Μarvel.

Τώρα ήρθε η ώρα το «The Stand» να γίνει ταινία και το στούντιο της Warner Bros. εμπιστεύεται το πόνημα στο σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γέιτς και τον σεναριογράφο Στιβ Κλόουβς, τους ανθρώπους που της έκαναν εκατομμύριο εισιτήρια με τους τρεις τελευταίους «Χάρι Πότερ» - παρότι οπωσδήποτε οι λάτρεις του βιβλίου θα ονειρεύονταν έναν δημιουργό περισσότερο στο στιλ του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ή του Κρίστοφερ Νόλαν.

Το «The Stand» χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο, που τιτλοφορείται «Captain Trips», ένας φονικός ιός, κατασκευασμένο ως βιολογικό όπλο, διαρρέει από το εργαστήριο, εξαπλώνεται σε πανδημία κι εξαλείφει το 99,4% του πληθυσμού της Γης.

Στο δεύτερο μέρος, το «On the Border», παρακολουθούμε δύο διαφορετικά στρατόπεδα επιζόντων. Το πρώτο, με επικεφαλής την εκατονταετήρη Αμπαγκέιλ Φρίμαντλ, κατευθύνεται προς την «ελεύθερη ζώνη» του Κολοράντο και διαρθρώνει ένα δημοκρατικό σύστημα διοίκησης και λήψης αποφάσεων. Το δεύτερο συγκεντρώνεται στο Λας Βέγκας, με ηγέτη τον Ράνταλ Φλαγκ, μια σκοτεινή μορφή με υπεράνθρωπες δυνάμεις που κυβερνά τυραννικά την ομάδα του.

Στο τρίτο μέρος που τιτλοφορείται «The Stand» τα δύο στρατόπεδα δίνουν την τελική τους μάχη επικράτησης, έναν κλασικό πόλεμο του Καλού με το Κακό για την οριστική νίκη.

Το μυθιστόρημα του Κινγκ μπορεί ωραιότατα να διασκευαστεί σε μια τριλογία ταινιών – η δράση είναι πολυεπίπεδη και τα πρόσωπα πολλά και χαρακτηριστικά (η χαρά του διευθυντή κάστινγκ) – αλλά δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί εάν η Warner Bros. σκοπεύει να κάνει μία ή περισσότερες ταινίες. Αν και, με την πρόσφατη επιτυχία του «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» και την επιλογή του συγκεκριμένου δημιουργικού δίδυμου, κάτι μας λέει ότι ετοιμάζονται για πληθωρική κίνηση ματ!