Buzz

To teaser του «John Carter» μόλις έφτασε. Από τον Αρη.

στα 10

Η live action ταινία του Αντριου Στάντον, βασικού στελέχους της Pixar και σκηνοθέτη του «Αναζητώντας τον Νέμο» και του «Wall-E», μας αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες της.

To teaser του «John Carter» μόλις έφτασε. Από τον Αρη.
Τι θα φορεθεί στον Αρη

Εχοντας κρατήσει τα χαρτιά του κρυμμένα, το φιλμ του Σταντον δεν μας είχε δείξει μέχρι σήμερα, σχεδόν τίποτα, εκτός από μια αφίσα και κάποια concept art του μυστηριώδους σύμπαντος όπου διαδραματίζεται.

Η μεταφορά του βιβλίου του (δημιουργού του Ταρζάν) Εντγκαρ Ράις Μπάροουζ «John Carter of Mars», μπορεί έχασε στην πορεία από τις σελίδες στην οθόνη, τον... γεωγραφικό του προσδιορισμό, αλλά μοιάζει να κέρδισε εντυπωσιακά ειδικά εφέ και μια ατμόσφαιρα που φέρνει στον νου κάτι σαν ένα steampunk «Avatar».

Και η αλήθεια είναι πως το teaser αφήνει πολλές απορίες αναπάντητες, όπως για παράδειγμα το πως και το γιατί ο νεκρός στρατιώτης του αμερικάνικου εμφυλίου Τζον Κάρτερ μεταφέρθηκε στον ανεξερεύνητο, στα πρόθυρα εξαφάνισης, πλανήτη Μπαρσούμ, ή που είναι τα κάμποσα μεγάλα ονόματα που συμπληρώνουν το καστ (όπως οι Σαμάνθα Μόρτον, Γουίλεμ Νταφόε, Πόλι Γουόκερ, Μαρκ Στρονγκ), μαζί με τον πρωταγωνιστή Τέιλορ Κιτς.

Ακόμη κι έτσι όμως, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι αυτό το superhero υβρίδιο, μοιάζει τουλάχιστον οπτικά, ενδιαφέρον, έστω κι αν η νεραϊδόσκονη που στεφανώνει το κάστρο της παραγωγού εταιρίας Disney στο τρέιλερ, σε κάνει να ανησυχείς για το πόσο «οικογενειακό» θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Για τις απαντήσεις θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο, αφού η έξοδος της ταινίας στις αίθουσες, έχει προγραμματιστεί για 9 Μαρτίου του 2012.