Industry

Το σινεμά αγαπάει το Ρίο ντε Τζανέιρο!

στα 10

Μετά το «Paris, Je t' Aime» και το «New York I Love You», έρχεται και η σειρά του Ρίο ντε Τζανέιρο να πρωταγωνιστήσει σε ένα φιλμ που θα αποτελείται από 10 ταινίες μικρού μήκους - ερωτικά γράμματα στην «πόλη του Θεού»!

Το σινεμά αγαπάει το Ρίο ντε Τζανέιρο!

Οσοι έχουν δει τα «Paris, Je t' Aime» και «New York, I Love You» γνωρίζουν καλά το κόνσεπτ: μια πόλη γίνεται το επίκεντρο και η εμπνευση μιας σειράς ταινιών μικρού μήκους που όλες μαζί - σε μια ταινία - αποτελούν έναν κινηματογραφική φόρο τιμής στην πολυπλοκότητα και τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της σύγχρονης μητρόπολης για την οποία μιλούν.

Μετά το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη - και αν προσθέσει κανείς στη λίστα και την Κούβα με το «7 Days in Havana» - έρχεται λοιπόν να προστεθεί στις πόλεις που αγαπά το σινεμά και το Ρίο ντε Τζανέιρο στο «Rio, I Love You» που θα ξεκινήσει τα γυρίσματά του το καλοκαίρι του 2013.

Μέχρι στιγμής λίγα πράγματα είναι γνωστά για την πλήρη λίστα των σκηνοθετών που θα αναλάβουν να απαθανατίσουν την πόλη του καρναβαλιού και του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή, αλλά σίγουροι είναι μέχρι στιγμής οι Φερνάντο Μεϊρέγιες («Πόλη του Θεού»), ο Χοσέ Παντίλα (Χρυσή Αρκτος το 2008 στο Φεστιβάλ Βερολίνου με το «Elite Squad») και ο Γκιγιέρμο Αριάγα (σεναριογράφος του «21 Γραμμάρια» και του «Babel» του Αλεχάντρο Γκονζάλε Ινιαρίτου).

Υπολογίζεται πως το όλο πρότζεκτ θα κοστίσει γύρω στα 12 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για την ώρα είναι προγραμματισμένες να γυριστούν 10 ταινίες μικρού μήκους.