Buzz

To «Pottermore» αποκαλύφθηκε!

στα 10

Με ένα εκτενές δελτίο τύπου και ένα βίντεο, στο οποίο η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μιλά αυτοπροσώπως, έγιναν τα «αποκαλυπτήρια» του Pottermore που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα site για τους φαν του «Χάρι Πότερ» με νέο αλλά και παλιότερο υλικό που διατίθεται, για την ώρα, εντελώς...δωρεάν.

To «Pottermore» αποκαλύφθηκε!
Βάλε το e-mail σου και ξεκίνα...

Το Pottermore.com, λοιπόν, που αποτελεί μια συνεργασία της Ρόουλινγκ με την Sony, ολοκληρώνει την εμπειρία της ανάγνωσης των βιβλίων με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ μέσα από νέο υλικό που η συγγραφέας έχει γράψει για τους χαρακτήρες, τις τοποθεσίες και τα αντικείμενα των επτά βιβλίων.

Επίσης το site θα περιλάβει, σε λίγο καιρό, και ένα online κατάστημα όπου και θα πωλούνται τα πολυαναμενόμενα e-books των βιβλίων ενώ οι γλώσσες που μιλάει αυτή τη στιγμή είναι Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Ισπανικά και αναμένονται και άλλες.

To πρώτο bonus του site θα είναι μια interactive παρουσίαση του πρώτου βιβλίου («Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» και η επίσημη έναρξη του αναμένεται τον Οκτώβριο του 2011. Για την ώρα, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δίνουν το e-mail τους στην κεντρική σελίδα του pottermore.com προκειμένου να ειδοποιηθούν αμέσως μετά την 31η Ιουλίου, ημέρα γενεθλίων του Χάρι. Την ίδια ημερομηνία, ένας διαγωνισμός θα δώσει την ευκαιρία σε μερικούς τυχερούς να μπουν νωρίτερα από όλους στο site και να βοηθήσουν στην τελειοποίηση των εφαρμογών του.

«Ηθελα να ανταποδώσω με κάτι τους αφοσιωμένους θαυμαστές του Χάρι και να φέρω τις ιστορίες πιο κοντά στην ψηφιακή γενιά. Ελπίζω οι φανατικοί, αλλά και οι καινούριοι φίλοι του Χάρι να διασκεδάσουν διαμορφώνοντας το Pottermore, όσο διασκέδασα και εγώ φτιάχνοντας το. Οπως συμμετείχα και εγώ στο site, έτσι όλοι θα μπορούν να συμμετάσχουν, προσφέροντας τα σχόλια τους, τις ζωγραφίες και οποιοδήποτε άλλο υλικό σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον...», δηλώνει η Ρόουλινγκ.

Δουλειά δεν είχε ο διάολος, θα προσθέταμε εμείς...