Buzz

Το όνομά του είναι Τζόουνς. Ντάνκαν Τζόουνς.

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Moon» επιστρέφει στη Γη με την κινηματογραφική βιογραφία του Ιαν Φλέμινγκ, δημιουργού του Τζέιμς Μποντ και πραγματικού international man of mystery.

Το όνομά του είναι Τζόουνς. Ντάνκαν Τζόουνς.
Ιαν Φλέμινγκ, Σον Κόνερι, ο δημιουργός και ο ερμηνευτής.

Με το «Moon» κατέκτησε όχι μόνο ένα Bafta, αλλά και το ενδιαφέρον της κριτικής και του κοινού. Με το «Source Code»… έκανε άλλη μια ταινία. Τώρα όμως, ο 41χρονος Ντάνκαν Τζόουνς εγκαταλείπει το σινεμά της φαντασίας και πέφτει οικειοθελώς στα βαθιά, ανακοινώνοντας την κινηματογραφική βιογραφία του Ιαν Φλέμινγκ, του συγγραφέα που δημιούργησε τον πράκτορα 007 και άλλαξε για πάντα την εικόνα της κατασκοπικής λογοτεχνίας και των ταινιών που την ακολούθησαν.

Μπορεί ο Ιαν Φλέμινγκ να έμεινε στην ιστορία ως συγγραφέας των 12 μυθιστορημάτων με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ – και μερικά ακόμα σχετικά διηγήματα – όμως η πραγματική του ζωή ήταν επίσης τυλιγμένη στο μυστήριο, συνδεδεμένη με αληθινή κατασκοπεία στη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου και άλλες απόκρυφες ιστορίες.

Οπως εξηγεί ο Ντάνκαν Τζόουνς, «ο Φλέμινγκ έζησε μια από τις πιο σύνθετες κι επικίνδυνες περιόδους της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, από μια θέση που του επέτρεπε να παρατηρεί όλους τους παίκτες κι όλα τα στοιχήματα. Εγινε αυτόπτης μάρτυρας ηρωικών πράξεων και είδε εξίσου καλά τι μπορούν να κάνουν οι κακοί άνθρωποι. Επειτα, όταν τελείωσε ο πόλεμος, αποτραβήχτηκε κι άρχισε να γράφει μυθιστορήματα. Το βασικό ερώτημα για μένα είναι: πού τελειώνει ο Ιαν Φλέμινγκ και ξεκινά ο Τζέιμς Μποντ;»

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στη βιογραφία «Ian Fleming, The Man Behind James Bond» του Αντριου Λισέτ και η παραγωγή έχει – για πρώτη φορά – την έγκριση των Κληρονόμων του Ιαν Φλέμινγκ.

Είναι οπωσδήποτε μεγάλος ο δρόμος για την προσγείωση του Ντάνκαν Τζόουνς από το μοναχικό διάστημα στη στιλάτη πραγματικότητα της κατασκοπείας, του σεξ και της βίας, αλλά το μαγικό σύμπαν του Ιαν Φλέμινγκ είναι τόσο ελκυστικό, που κανένα αγόρι δεν μπορεί να του αντισταθεί.