Industry

Το «Kung Fu Panda 2» έγινε η πιο εμπορική ταινία σκηνοθετημένη από γυναίκα!

στα 10

Τα συγχαρητήρια στην Τζένιφερ Γιου Νέλσον, η οποία με το δεύτερο μέρος του «Kung Fu Panda» ξεπεράσε το ρεκόρ της Φιλίντα Λόιντ που μέχρι σήμερα ήταν η πιο «εμπορική» γυναίκα σκηνοθέτις στον κόσμο.

Το «Kung Fu Panda 2» έγινε η πιο εμπορική ταινία σκηνοθετημένη από γυναίκα!
Η Τζένιφερ Γιου Νέλσον μαζί με τους αγαπημένους της ήρωες από το «Kung Fu Panda 2»

Ενα πάντα μπορεί να μην μπορεί να κάνει τα...πάντα, αλλά για την Τζένιφερ Γιου Νέλσον έκανε το σημαντικότερο. Με παγκόσμιες εισπράξεις του ύψους των 637.6 εκατομμυρίων δολαρίων, το «Kung Fu Panda 2» ξεπεράσε τα 609.8 εκ. δολ. του «Mamma Mia!» και έγινε η πιο εμπορική ταινία που σκηνοθέτησε ποτέ γυναίκα.

Στην Αμερική, τα πρωτεία κρατάει η Βίκι Τζένσον που συν-σκηνοθέτησε το «Σρεκ» (2001) με 267.7 εκ. δολ, δεύτερη είναι η Μπέτι Τόμας που σκηνοθέτησε το «Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel» (2009) με 219.6 εκ. δολ και, εκτός κινουμένων σχεδίων, η Κάθριν Χάρντγουικ με το «Twilight» (2008) με 192.8 εκ. δολ.

Ενδιαφέρον έχει πως το «Kung Fu Panda 2» είναι το ντεμπούτο της Νέλσον, η οποία γεννήθηκε στη Νότιο Κορεα και μετακόμισε στην Αμερική σε ηλικία 4 ετών για να μεγαλώσει στην Νότια Καλιφόρνια. Πριν σκηνοθετήσει την πρώτη της ταινία, η 39χρονη Νέλσον, είχε δουλέψει ως δημιουργός storyboards σε ταινίες όπως η «Μαγαδασκάρη», το πρώτο μέρος του «Kung Fu Panda» κ.ά.

Σε μια βιομηχανία που μόνο το επτά τοις εκατό αποτελείται από γυναίκες, το κατόρθωμα της είναι σχεδόν ισάξιο με τις ικανότητες του Πο.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ