Industry

Το κλεμένο τεύχος «Superman» του Νίκολας Κέιτζ γίνεται ταινία

στα 10

Και είχε τον πρώτο, συλλεκτικό Σούπερμαν. Και του τον έκλεψαν, αλλά τον ξαναβρήκε. Και τον μοσχοπούλησε. Και η ιστορία γίνεται ταινία. Δεν τον λένε τζάμπα Νίκολας Κέιτζ.

Το κλεμένο τεύχος «Superman» του Νίκολας Κέιτζ γίνεται ταινία

Ο Νίκολας Κέιτζ αγαπούσε τον Σούπερμαν από μικρός, γι’ αυτό έψαξε και βρήκε το πρώτο, ιστορικό τεύχος του κόμικ που κυκλοφόρησε το 1938, συστήνοντας για πρώτη φορά τον υπερήρωα στο κοινό.

Οταν, το 2000, μετά από μια διάρρηξη στο σπίτι του, ο Νίκολας Κέιτζ ανακάλυψε ότι το πολύτιμο κόμικ είχε κλαπεί, η ιστορία έκανε το γύρο του κόσμου. Το περιοδικό βρέθηκε τον περασμένο Απρίλιο, σε μια αποθήκη στην Κοιλάδα του Σαν Φερνάντο: το ανακάλυψε ο νέος αγοραστής της αποθήκης ανάμεσα σε παραπεταμένα σκουπίδια!

Ο Νίκολας Κέιτζ χάρηκε διπλά με την ανακάλυψη, μια και πουλώντας το περιοδικό για πάνω από δύο εκατομμύρια δολλάρια, μπόρεσε να αποφύγει την πτώχευση που παραμόνευε, καθώς ο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός είχε ήδη κατηγορηθεί για χρέη στο δημόσιο (προς γνώση και συμμόρφωση, ξεθάψτε ότι Μανίνα έχετε κρυμμένη και πληρώστε τα ΤΕΒΕ σας!). Το τεύχος του Κέιτζ ήταν, βέβαια, στην καλύτερη κατάσταση από τα λιγότερα από 100 περιοδικά που υπάρχουν σήμερα από αυτήν, την πρώτη «επίσκεψη» του Σούπερμαν.

Η ιστορία είναι πραγματικά ιδανική για… geeks κι έτσι η Lionsgate αποφάσισε να μεταφέρει το περιστατικό σε κινηματογραφικό σενάριο. Η ταινία θα είναι κωμική περιπέτεια και θα παρακολουθεί δύο αγόρια, λάτρεις του κόμικ, που μπαίνουν κρυφά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ για να κλέψουν το σπάνιο αντίτυπο του Action Comics Νο. 1. Ο Νίκολας Κέιτζ δεν έχει, προς το παρόν, αποδεχτεί κάποια πρόταση για να παίξει στον εαυτό του στην ταινία, θα πρωταγωνιστεί όμως ο Τζέισον Στέιθαμ, σε κάποιον άλλο ρόλο (μήπως στην ταινία ο Σούπερμαν ζωντανεύει;). Προς το παρόν, και χωρίς πια να έχει στην κατοχή του το πολύτιμο κόμικ αλλά έχοντας ξεμπερδέψει με την εφορία, ο Νίκολας Κέιτζ θα πρέπει ν’ αρκεστεί στο να φωνάζει αδιάκοπα τον γιο του, τον οποίο, ως γνήσιος φαν, έχει βαφτίσει Καλ-Ελ, όπως είναι το αυθεντικό όνομα του Σούπερμαν!