Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Καυτό Καλοκαίρι» της Μόνικα Μπελούτσι

στα 10

Στη Βενετία βρίσκεται η Μόνικα Μπελούτσι για την πρεμιέρα της ταινίας «Un Ete Brulant». Το ίδιο κι ο Βενσάν Κασέλ, για το «A Dangerous Method». Στις 20.00 απόψε η επίσημη πρεμιέρα του Κασέλ, στις 22.00 της Μπελούτσι. Τέτοια οργάνωση;

Flix Team
Το «Καυτό Καλοκαίρι» της Μόνικα Μπελούτσι

Για να παρουσιάσει την ταινία «Un Ete Brulant» βρίσκεται στη Βενετία η Μόνικα Μπελούτσι, μαζί με τον σκηνοθέτη της, Φιλίπ Γκαρέλ και τον γιο του και πρωταγωνιστή της ταινίας, Λουί Γκαρέλ. Παρότι η ταινία είχε τη χειρότερη, μέχρι τόρα, υποδοχή από τους δημοσιογράφους και το κοινό, η ομάδα του «Un Ete Brulant» εμφανίστηκε ενωμένη και με αμοιβαίο σεβασμό.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν πριν λίγη ώρα, πατέρας και γιος μίλησαν με πάθος για τη συνεργασία τους. «Κάποτε πίστευαν ότι δεν υπάρχει η γυναικεία ψυχή κι εγώ προσπάθησα ν’ απεικονίσω αυτήν ακριβώς την ψυχή,» δήλωσε ο σκηνοθέτης Φιλίπ Γκαρέλ, εμπνευσμένος, όπως είπε, από τον μέντορά του, Ζαν-Λικ Γκοντάρ. Αλλωστε, όπως επισήμανε ο Γκαρέλ, κι ο Γκοντάρ είχε προβάλει ταινίες του όπου το κοινό σφύριζε και αποδοκίμαζε, κάτι που συνέβη και στη δική του προβολή!

Και ο Λουί Γκαρέλ συμπλήρωσε: «Κάποιοι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν το θέμα τους μ’ ένα μη επιθετικό τρόπο», υπονοώντας ότι το κοινό δεν εκτίμησε τους χαμηλούς τόνους της ταινίας.

Η Μπελούτσι, από την άλλη, προτίμησε να σχολιάσει τη μεγάλη αγάπη μεταξύ πατέρα και υιού Γκαρέλ που διαπίστωσε στη διάρκεια της δημιουργίας της ταινίας, αλλά και το μεγάλο ταλέντο του συμπρωταγωνιστή της, Λουί, που έβγαλε τις περισσότερες σκηνές του με μία μόνο λήψη.

Η 46χρονη αξεπέραστη καλλονή, γύρισε την ταινία μόλις ένα μήνα αφότου γέννησε το δεύτερο παιδί της – να το θυμάστε αυτό όταν θα βλέπετε το ολόγυμνο σώμα της στην ερωτική σκηνή του φιλμ! Ωστόσο, δεν αισθάνθηκε κανένα άγχος στα χέρια του πατέρα και του υιού Γκαρέλ, αλλά ένιωσε «προστατευμένη και ασφαλής».

Το «Un Ete Brulant» έχει την επίσημη πρεμιέρα του στη Βενετία απόψε. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.