Buzz

To «Hedwig and the Angry Inch» ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ με πρωταγωνιστή τον Νιλ Πάτρικ Χάρις

στα 10

Μετά τη θριαμβευτική παρουσίαση - για δεύτερη φορά - της τελετής απονομής των βραβείων Τονι, ο Νιλ Πάτρικ Χάρις ετοιμάζεται για το θεατρικό ρόλο της καριέρας του, υποδυόμενος τον αγαπημένο περιθωριακό, εκκεντρικό και υπέροχο ήρωα του Τζον Κάμερον Μίτσελ.

To «Hedwig and the Angry Inch» ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ με πρωταγωνιστή τον Νιλ Πάτρικ Χάρις

Το «Hedwig and the Angry Inch» ανέβηκε πρώτη φορά στο θέατρο, off-Broadway φυσικά, το 1998 σε κείμενο του Τζον Κάμερον Μίτσελ και μουσική και τραγούδια του Στίβεν Τρασκ.

Εκεί απέκτησε σταδιακά τη φήμη ενός queer cult μικρού αριστουργήματος, πριν μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 2001 από τον ίδιο τον Τζον Κάμερον Μίτσελ και κερδίσει ακόμη περισσότερους φανατικούς θαυμαστές, έχοντας ήδη τοποθετηθεί με διαφορά ανάμεσα στις πιο αυθεντικές ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη του παράσταση, το «Hedwig and the Angry Inch», αυτή η γοητευτικά αλλόκοτη ιστορία μιας τρανσέξουαλ που κάνει αλλαγή φύλου για να δραπετεύσει από την Ανατολική Γερμανία και να βρεθεί στο Κάνσας να δίνει εμφανίσεις μαζί με το συγκρότημά της τους «Angry Inch», φτάνει νομοτελειακά στο Μπρόντγουεϊ για να τεστάρει τη δύναμή του στο mainstream κοινό, με πρωταγωνιστή τον Νιλ Πάτρικ Χάρις.

Ο Τζον Κάμερον Μίτσελ δηλώνει ενθουσιασμένος («Σε ποιον καλύτερο να παραδώσεις την περούκα από ότι στον καλύτερο διασκεδαστή της γενιάς του;»), το ίδιο και ο Στίβεν Τρασκ («Είναι σαν να προσπαθείς να φτιάξεις τη ροκ μπάντα των ονείρων σου και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ συμφωνεί να παίζει μπάσο»).

Πιο πολύ, όμως, απ' όλους δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του ο ίδιος ο Νιλ Πάτρικ Χάρις που με τη δεύτερη παρουσίαση των βραβείων Τόνι (τη μεγαλύτερη σε τηλεθέαση εδώ και μια δεκαετία), βρίσκεται αυτήν την εποχή στο απόγειο της δημοτικότητάς του: «Είμαι ταυτόχρονα εκστατικός και τρομαγμένος που θα ανέβω στα τακούνια του Χέντγουικ. Είναι πραγματικά ένας ρόλος ζωής και δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω το ταξίδι μαζί του.»

Ο παραγωγός Ντέιβιντ Μπάιντερ, υπεύθυνος για το ανέβασμα του «Hedwig and the Angry Inch» το 1997 και παραγωγός του καινούριου μιούζικαλ δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που όλα ήρθαν ακριβώς όπως έπρεπε προκειμένου να δούμε το "Hedwig and the Angry Inch» στο Μπρόντγουεϊ. Πάντοτε ένιωθα πως το μιούζικαλ των Τζον και Στίβεν είναι ένα αριστούργημα και άξιζε να συναντήσει ένα μεγαλύτερο κοινό. Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις είναι ένας περφόρμερ που ξέρει να ροκάρει και δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος για να παίξει το ρόλο του Χέντγουικ».

Το μόνο που ελπίζουμε είναι να μην θυσιαστεί γραμμή από το κείμενο του Μίτσελ για χάρη αυτού του «μεγαλύτερου κοινού» και ο νέος Χέντγουικ να αποτελέσει μια δυνατή φωνή «διαφορετικότητας» μέσα σε ένα ομογενοποιημένο χώρο όπως αυτό του Μπρόντγουεϊ.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το «Hedwig and the Angry Inch» στην αυθεντική παράσταση του 1999 με τον Τζον Κάμερον Μίτσελ στον ομώνυμο ρόλο:

Update 16.10: Εχουμε αφίσα!

1