Buzz

To HBO ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Κερτ Κομπέιν, χωρίς την ανάμιξη της Κόρτνεϊ Λοβ

στα 10

Ο σκηνοθέτης του νέου ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ για τους Rolling Stones («Crossfire Hurricane»), Μπρετ Μόργκεν, αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει και αντίστοιχο πρότζεκτ για τη σύντομη ζωή και το έργο του Κερτ Κομπέιν. Μόνο που, αντίθετα με τις πρώτες φήμες, η Κόρτνεϊ Λοβ δεν έχει καμία ανάμιξη!

To HBO ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Κερτ Κομπέιν, χωρίς την ανάμιξη της Κόρτνεϊ Λοβ

Οι πρώτες δηλώσεις στην εφημερίδα New York Post είχαν τον Μόργκεν να δηλώνει: «Η Κόρτνεϊ μου έφερε την ιδέα στο τραπέζι. Προσπαθούμε να βρούμε χρόνο, να συνδυάσουμε τα προγράμματά μας και να το γυρίσουμε. Πρέπει να γίνει τώρα! Θα το κάνουμε σαν μία αυτοβιογραφία σε τρίτο πρόσωπο - σαν να ζει ο Κερτ και διηγείται την ιστορία της ζωής του!»

Σήμερα ο εκπρόσωπος της Κόρτνεϊ Λοβ διαψεύδει κάθε εμπλοκή της στο πρότζεκτ, δηλώνοντας όμως στο Entertainment Weekly ότι ακόμα κι αν εκείνη δεν θα δουλέψει στο ντοκιμαντέρ «είναι πολύ ευχαριστημένη που το έχει αναλάβει ο Μόργκεν, καθώς τον θεωρεί πολύ καλό σκηνοθέτη».

Ο Μόργκεν, επιχειρεί με νέες δηλώσεις να ξεδιαλύνει το τοπίο. «Το 2007 συναντήθηκα με την Κόρτνεϊ Λοβ στο Λος Αντζελες για να συζητήσουμε την πιθανή μου ανάμιξη σε ντοκιμαντέρ για τον Κερτ Κομπέιν. Η Κόρτνεϊ είχε δει το ντοκιμαντέρ μου ''The Kid Stays in the Picture" και πίστευε ότι έχω το σωστό βλέμμα για να φέρω τη ζωή και το πάθος του Κερτ στην οθόνη. Από τότε συνεννοούμαι μόνο με τους επίσημους κληρονόμους των δικαιωμάτων (Kurt Cobain Εstate), οι οποίοι μου έχουν δώσει την ολοκληρωτική τους εμπιστοσύνη και άδεια για την ταινία. Η Κόρτνεϊ τώρα δεν είναι αναμειγμένη στο πρότζεκτ, με καμία ιδιότητα. Η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει άμεσα και ελπίζουμε το ντοκιμαντέρ να είναι έτοιμο το 2014...»

Να κρύβονται οι απαντήσεις στο ότι στα 5 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν η Λοβ έχει ξεπουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων του Κομπέιν, οπότε τώρα έχει μείνει χωρίς λόγο; Πάντως και η πρόσφατη φήμη ότι η ζωή του Κομπέιν θα γινόταν μιούζικαλ διαψεύστηκε με δήλωση των κληρονόμων στον «Observer»: «μερικά πράγματα καλύτερα να τ' αφήνουμε ήσυχα» είπαν οι μέτοχοι.

Πάλι καλά...