Buzz

Το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά στο Paris Projects

στα 10

Η Μαργαρίτα Μαντά ετοιμάζει τη νέα της ταινία και γι’ αυτό αναζητά συμπαραγωγό στη Γαλλία και… λίγη βοήθεια από τους φίλους της!

Το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά στο Paris Projects

Μετά τη «Χρυσόσκονη», η Μαργαρίτα Μαντά ετοιμάζει τη νέα μεγάλου μήκους ταινία της, με τίτλο «Για Πάντα» και παραγωγό τον Κωνσταντίνο Κοντοβράκη.

Η ταινία, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες χρηματοδότησης που χαρακτηρίζουν τις μέρες μας, απευθύνεται σ’ ένα direct crowd funding για να υποστηρίξει τον προϋπολογισμό της. Οπως λέει η παραγωγή, «Ολοι γνωρίζουμε ότι οι παρούσες οικονομικές συνθήκες είναι όσο πιο αντίξοες γίνεται και ότι η χρηματοδότηση της κινηματογραφικής παραγωγής επαφίεται πλέον σχεδόν αποκλειστικά σε ιδιώτες. Ως εκ τούτου, η ταινία απευθύνεται σε σας, το κοινό, ως ιδιώτες - πολλούς, μικρούς ιδιώτες που μπορούν όλοι μαζί με τις δωρεές τους να κάνουν τη διαφορά!»

Επιλέγοντας σ’ αυτήν, την πρώτη φάση συγκέντρωσης πόρων για την ταινία, να μη συνεργαστούν με κάποια πλατφόρμα crowd funding, μια και το project βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, η παραγωγή της ταινίας απευθύνεται στους θεατές που θα θελήσουν, με μικρά ποσά, να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση του «Για Πάντα», οι οποίοι, σε αντάλλαγμα, θα αναγραφούν ονομαστικά στους τίτλους της ταινίας και θα έχουν «το ειλικρινές και παντοτινό ευχαριστώ των δημιουργών της».

Το ποσό, φυσικά, που θα συγκεντρωθεί από το crowd funding, όπως εξηγεί η παραγωγή, «θα εξασφαλίσει στην ταινία τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια απέναντι στους συντελεστές της και θα παράσχει μια ελάχιστη ρευστότητα για την αρχή, μέχρις ότου οι άλλες πηγές χρηματοδότησης ανταποκριθούν θετικά.»

Και η αλήθεια είναι ότι η κινητικότητα έχει ήδη αρχίσει, μια και το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά έχει προσκληθεί για να συμμετάσχει, τον Ιούλιο, στη διοργάνωση Paris Cinema: στην καρδιά του γαλλικού σινεμά, η ταινία θα παρουσιαστεί, στο τμήμα Paris Projects, σε Γάλλους συμπαραγωγούς με στόχο την εξέλιξη συνεργασιών και συγχρηματοδότησης. Το «Για Πάντα» επιλέχθηκε μαζί με άλλες 12, ανάμεσα σε 250 αιτήσεις, παγκοσμίως. Μαζί της και η ταινία του Γιώργου Σερβετά, «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς».

Επειδή, λοιπόν, πια, μια πηγή δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετή για το στήσιμο μιας ταινίας, διαβάστε παρακάτω τη σύνοψη του «Για Πάντα», ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες ατμόσφαιρας στο gallery για να έχετε μια ιδέα για την αισθητική της προσέγγιση και, αν θελήσετε να προσφέρετε έμπρακτα, επικοινωνήστε με την παραγωγή στη διεύθυνση kkontovrakis@hotmail.com. Η συμμετοχή σας θ’ αποτυπωθεί στην ταινία… «Για Πάντα»!

Σύνοψη

«Μια φορά κι έναν καιρό, η Αθήνα είχε ποτάμια. Ποτάμια που ο κόσμος τα αγαπούσε και τα λάτρευε σαν μικρούς θεούς. Με τα χρόνια, όμως, αυτά τα ποτάμια σκεπάστηκαν. Εγιναν δρόμοι και λεωφόροι. Οι μικροί θεοί της πόλης σώπασαν. Οι άνθρωποι έπαψαν να αγαπάνε ο ένας τον άλλον και η πόλη βυθίστηκε στη θλίψη…»

Ετσι ξεκινά το παραμύθι του Κώστα. Ο Κώστας είναι οδηγός στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Ζει μόνος, χωρίς σχέση και κοινωνικό περίγυρο. Πιστεύει πως το τραίνο που οδηγεί καθημερινά έχει φτιαχτεί πάνω στον φανταστικό ρου των αρχαίων ποταμιών της πόλης που σκεπάστηκαν.

Η Αννα είναι πωλήτρια σε εκδοτήριο ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στον Πειραιά. Ζει μόνη, χωρίς σχέση και κοινωνικό περίγυρο. Παίρνει καθημερινά τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο για να πάει από το σπίτι στη δουλειά της και το αντίστροφο.

Ο Κώστας και η Αννα αργοπεθαίνουν από έλλειψη αγάπης μέσα σε μια πόλη που αργοπεθαίνει από έλλειψη αγάπης. Την Αθήνα του 2012.

Ο Κώστας ερωτεύεται την Αννα την οποία μεταφέρει καθημερινά από το Θησείο στον Πειραιά και το αντίστροφο. Την αγαπά από μακριά, χωρίς να τολμά να την προσεγγίσει. Προσπαθεί να αρθρώσει σε μια ιστορία το παραμύθι του να της το χαρίσει.

«Κι οι άνθρωποι θ’ αγαπηθούν ξανά. Θ’ αγαπηθούν ξανά έτσι όπως το ποτάμι θα ταξιδεύει ξανά τις ιστορίες τους και θα τις ενώνει. Για πάντα…»

Το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά φιλοδοξεί να ξεκινήσει γύρισμα τον Δεκέμβριο του 2012.