Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Fish N' Chips» του Ηλία Δημητρίου συνεχίζει τα φεστιβαλικά του ταξίδια!

στα 10

Συνεχίζοντας τη φεστιβαλική του διαδρομή, το «Fish n' Chips» του Ηλία Δημητρίου ταξιδεύει στο Βέλγιο και τη Σόφια προκαλώντας το διεθνές κοινό να εμπιστευτεί τη μυστική συνταγή μιας feel good δραμεντί, φτιαγμένης πρωτίστως με αγάπη.

To «Fish N' Chips» του Ηλία Δημητρίου συνεχίζει τα φεστιβαλικά του ταξίδια!

Το «Fish n' Chips» του Ηλία Δημητρίου ξεκίνησε τη φεστιβαλική του διαδρομή πέρσι από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ. Εκτότε, οι στάσεις του στα φεστιβάλ του κόσμου το έφεραν, ανάμεσα σε πολλές πόλεις, στην Αθήνα (για την προβολή του στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας), στο Μονπελιέ (33ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου), στο Τορόντο (όπου και απέσπασε το τρίτο βραβείο κοινού στο 7ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Ενωσης), στο Βανκούβερ, στη Βηρυττό, στο Τάλιν της Εσθονίας, στη Χαϊλδεβέργη...

Τώρα, το «Fish n' Chips» ετοιμάζει βαλίτσες για τη Σόφια, αφού θα συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αλλά και για τη Μονς του Βελγίου όπου θα συμμετάσχει (επίσης στο διαγωνιστικό τμήμα) του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ της πόλης.

Το «Fish n' Chips», μια συμπαραγωγή Κύπρου - Ελλάδας αφηγείται την ιστορία του Αντι, ενός εργατικού και φιλότιμου Κύπριου μετανάστη στο Λονδίνο, που ζει μια ζωή πάνω από τη φριτέζα, ετοιμάζοντας fish n’ chips για τους περαστικούς πελάτες. Θέλοντας να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, εγκαθίσταται και πάλι στην Κύπρο κι ανοίγει το δικό του μαγαζί. Μόνο που το όνειρό του μετατρέπεται σε εφιάλτη...

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ηλία Δημητρίου στο Flix και δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Fish n' Chips». Μαζί με σας ας το δει και κάποιος Ελληνας διανομέας, ελπίζοντας πως θα δούμε σύντομα την πολυταξιδεμένη ταινία στις ελληνικές αίθουσες!