Buzz

To Exile Room μας ταξιδεύει στην πόλη του «Darwin» (Πληθυσμός: 35)

στα 10

Ετοιμαστείτε για μια επίσκεψη σε μια πόλη στη μέση του πουθενά (ή έστω στην Death Valley της Καλιφόρνια), που ζει χωρίς εκκλησία, σερίφη, παιδιά, δουλειές.

To Exile Room μας ταξιδεύει στην πόλη του «Darwin» (Πληθυσμός: 35)

Στην εποχή της ακμής του, στις μέρες του πυρετού του ασημιού, η πόλη του Ντάργουιν ήταν φημισμένη για την ανομία και την ακολασία της, αλλά σήμερα, αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η πόλη τους μοιάζει σχεδόν φάντασμα, και ίσως σύντομα να γίνει αφού βρίσκεται δίπλα σε μια μυστική βάση του αμερικάνικου στρατού και οι κάτοικοι ζουν με το φόβο πως μια βόμβα που θα σκάσει κατά λάθος μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους πάρει όλους μαζί τους.

Οι τριανταπέντε κάτοικοί της, βρέθηκαν όλοι ο καθένας για τους δικούς του λόγους εκτός της μεγάλης εικόνας της καθώς πρέπει κοινωνίας κι αποτραβήχτηκαν στο Ντάργουιν ζητώντας ιδιωτικότητα κι απομόνωση που δηλώνεται από την αρχή ακριβώς κάτω από την πινακίδα στην είσοδο της πολίχνης τους «δεν προσφέρονται υπηρεσίες».

Τι τους κρατά ακόμη εκεί; πολλοί δεν έχουν που να πάνε, άλλοι έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους με τον έξω κόσμο, όμως ακόμη και η μοναδική κάτοικος που έχει κάτι να κάνει ανάμεσα σε μια ομάδα γειτόνων που ζουν με απολύτως απαραίτητα η ταχυδρόμος του Ντάργουιν δηλώνει πως δεν θα έφευγε από εκεί ακόμη κι αν την τράβαγαν άγρια άλογα.

Κι αν διαβάζοντας τα παραπάνω μια τέτοια δήλωση μοιάζει μάλλον υπερβολική, το φιλμ του Νικ Μπραντεστίνι σε βοηθά να κατανοήσεις το γιατί, συλλαμβάνοντας με καθαρότητα και μια νότα από σκονισμένη ποίηση την γοητεία μιας πόλης που δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί στις προτάσεις κανενός τουριστικού οδηγού.

Το «Darwin» θα προβληθεί στο Exile Room, (Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση Μετρό Μοναστηράκι, τηλ: 210 3223395) αύριο 19.04 στις 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η προβολή θα γίνει χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.