Industry

Το Exile Room γίνεται… της μόδας!

στα 10

«Fashion is Passion» στις 9 και 23 Φεβρουαρίου, με το «Unzipped», το «Valentino» και τα ψηλοτάκουνα να κάνουν χιλιόμετρα στις πασαρέλες!

Το Exile Room γίνεται… της μόδας!

Μετά το στρατηγικό αποκλεισμό του Βαλεντίνο, το χαμό του Αλεξάντερ ΜακΚουιν και το δημόσιο διασυρμό του Τζον Γκαλιάνο, η μόδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απέραντο haute couture super market, όπου τα μοντέλα ελάχιστα διαφέρουν από κρεμάστρες. Εμείς όμως προτιμάμε να τη θυμόμαστε στα καλύτερά της, τότε που οι καμπύλες είχαν λόγο ύπαρξης και η Λίντα Εβαντζελίστα δεν σηκωνόταν από το κρεβάτι της για λιγότερο από 10.000 δολάρια!

Το Exile Room μας θυμίζει όσα, πραγματικά, ποτέ δεν ξεχάσαμε, με δύο fashionista προβολές, flash back στα ‘90ς.

Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, στις 21.00, «Unzipped»: Η Λίντα, η Σίντι, η Ναόμι και η Κρίστι έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στους τοίχους των απανταχού teenage δωματίων, ενώ η Νέα Υόρκη - γυρισμένη σε 35 πανέμορφα μιλιμέτρ - ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα καινούργιο fashion hero: τον Αϊζακ Μιζράχι. Μπορεί η διαμονή του στην κορυφή να έληξε πιο γρήγορα κι από ένα μπουκάλι γάλα, αλλά το «Unzipped» - γυρισμένο το σωτήριο έτος 1995 - είναι μια πραγματική μηχανή του χρόνου που έχει διατηρήσει άθικτο το εξωφρενικό glamour μιας πραγματικά παραζαλισμένης δεκαετίας: lights, camera, FASHION!!!

Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, στις 21.00, «Valentino: The Last Emperor»: Πιο δραματικό κι από Βραζιλιάνικη σαπουνόπερα, το ντοκιμαντέρ καταγράφει τους τελευταίους μήνες κυριαρχίας του επώνυμου σχεδιαστή στο προσωπικό του βασίλειο, λίγο πριν ο μοχθηρός πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ματέο Μαρτσότο το εξαγοράσει για πάντα. Στο πλευρό του ο μυστηριώδης συνέταιρος και σύντροφός του Τζιανκάρλο Τζιαμέτι - αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν εραστές - και τα πέντε διαμαντοστόλιστα σκυλάκια του, που ανέχτηκαν για πρώτη και τελευταία φορά την κάμερα λίγο πριν έρθει το τέλος.

Οι προβολές των δύο ταινιών είναι δωρεάν. Οι ταινίες προβάλλονται χωρίς ελληνικούς υπότιτλους. Το Exile Room, πάντα εναντίον της νευρικής ανορεξίας, κερνά τους θεατές ποτό και φαγητό!

info

Exile Room / Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση Μετρό Μοναστηράκι / τηλ. 210 3223395 / www.exileroom.gr