Buzz

Το CBGB ετοιμάζεται να ξαναζήσει

στα 10

Μόνο στο σινεμά, με τη νέα ταινία που ετοιμάζει ο Ράνταλ Μίλερ και που αυτόν τον καιρό σταχυολογεί ηθοποιούς για να ενσαρκώσουν την τους μουσικούς που πέρασαν από τη σκηνή του κλαμπ.

Το CBGB ετοιμάζεται να ξαναζήσει

Το CBGB, ένα από τα διασημότερα κλαμπ της Νέας Υόρκης (στο 315 της Bowery Street), έχει κλείσει πια από το 2005, αλλά ο θρύλος του παραμένει ολοζώντανος. Το κοινό του κλαμπ ήταν το πρώτο που είδε στη σκηνή του ονόματα σαν τους Ramones, την Πάτι Σμιθ, την Ντέμπι Χάρι με τους Blondie, τους Talking Heads, τους Beastie Boys κι ένα σωρό άλλους μουσικούς της punk rock και του new wave.

Μετά το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του 2009 για το CBGB, το «Burning Down the House» της Μάντι Στάιν, ο Ράνταλ Μίλερ που, εν τω μεταξύ, ετοιμάζει την ταινία του για τους Beastie Boys, έβαλε μπρος ένα φιλμ για τις μέρες του CBGB. Οι δύο πρώτοι ηθοποιοί που ανακοινώθηκαν στο cast είναι ο Αλαν Ρίκμαν στο ρόλο του θρυλικού ιδιοκτήτη του κλαμπ, Χίλι Κρίσταλ και ο Ρούπερτ Γκριντ (ο Ρον του «Χάρι Πότερ») τον Cheetah Chrome, τον κιθαρίστα των Dead Boys. Στη συνέχεια κι άλλα ονόματα προστέθηκαν στη λίστα: η Μέιλιν Ακερμαν θα υποδυθεί την Ντέμπι Χάρι, ο Τζούλιαν Ακόστα τον Τζόνι Ραμόουν και ο Ντέιβιντ Μουρ τον αδελφό του, Τζόι, ο Ρίτσαρντ Ντε Κλερκ θα είναι ο Taxi, ο ιστορικός ηχολήπτης του κλαμπ.

Η ταινία θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Ιούνιο στην Τζόρτζια και θα συνεχίσει, φυσικά, στη Νέα Υόρκη.