Buzz

To αμερικανικό box office έχει Hangover 2

στα 10

Μετά από ένα τρελό, εορταστικό («Memorial Weekend» για τους Αμερικάνους) 4ήμερο μεθύσι... το δεύτερο μέρος του «Hangover» έκανε ρεκόρ εισπράξεων προκαλώντας πονοκέφαλο στον ανταγωνισμό.

To αμερικανικό box office έχει Hangover 2
Μην τον ξυπνάτε. Μετράει δολάρια...

Μέσα σε τέσσερις μέρες από την πρεμιέρα του, το «Hangover 2» κάνει εισπράξεις 118.1 εκατομμυρίων δολαρίων. Από ό,τι φαίνεται μάλιστα, η κωμωδία-φαινόμενο ένωσε δυνάμεις μαζί με άλλο ένα σίκουελ, αυτό του «Kung Fu Panda 2», και μαζί έπεισαν εκατομμύρια κοινού (οι περισσότεροι κάτω των 25) να πάνε αυτό το σαββατοκύριακο σινεμά. Ετσι καταρρίφθηκε ακόμα ένα ρεκόρ: 280 εκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν σε κινηματογραφικά εισιτήρια αυτό το τετραήμερο στην Αμερική - σε αντίθεση με τα περσινά 192.2.

Μπορεί το απόλυτο ρεκόρ καλύτερου ανοίγματος σε αντίστοιχο «memorial» 4ήμερο να το κρατούν ακόμα «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος Του Κόσμου» (127 εκατομμύρια δολάρια το 2007) , αλλά το «Hangover 2» είναι η μοναδική ενήλικη R-Rated κωμωδία που έχει καταφέρει τόσο ψηλά νούμερα.

Περισσότερες μελέτες έδειξαν ότι 41% του κοινού ήταν νέοι 18-25 ετών, ενώ ένα ακόμα επιπρόσθετο 13% αποτελούσαν ηλικίες κάτω των 18 (που μάλλον μπήκαν παράνομα;).

Επίσης, πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι καθόλου δεν πτόησαν τους θεατές οι κακές κριτικές της ταινίας - ένα 35% της αμερικανικής κριτικής έθαψε την ταινία, με αποκορύφωμα τo indiewire που το αποκάλεσε «ντροπιαστική κατάντια που αναλώνεται σε ρατσιστικά αστεία και εξαντλημένο από καιρό ομοφοβικό κλισέ χιούμορ».

Τα γέλια του τινέιτζερ κοινού (που σε διάφορα sites του δίνουν Α+) ενώθηκαν με αυτά των παραγωγών και του στούντιο, που από ό,τι διαβάζουμε ετοιμάζουν τρίτο reunion της αντροπαρέας στο Αμστερνταμ.