Buzz

Το άλμπουμ του Τζεφ Μπρίτζες κυκλοφόρησε

στα 10

Δεν είναι το ντεμπούτο του, αφού το 2000 είχε ήδη κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο «Be Here Soon», αλλά το καινούριο του άλμπουμ, που κυκλοφορεί σήμερα, μοιάζει με μια «νέα αρχή». Και γι αυτό ακριβώς έχει ως τίτλο το όνομά του: «Jeff Bridges».

Το άλμπουμ του Τζεφ Μπρίτζες κυκλοφόρησε
The Dude sings!

Σας είχαμε ήδη γράψει για το άλμπουμ του Τζεφ Μπρίτζες, αλλά τώρα μπορείτε και να το αγοράσετε.

Οι πρώτες κριτικές πάντως, είναι όχι ακριβώς διθυραμβικές, άλλα ούτε κι απογοητευτικές. Οι «New York Times», λένε πάνω κάτω πως ακόμη κι αν η πρώτη αντίδρασή σου είναι να δει το άλμπουμ σαν vanity project ενός σταρ που τα έχει όλα, οι προθέσεις του είναι ειλικρινείς και η προϋπηρεσία του στην μουσική σε κάνει να τον παίρνεις στα σοβαρά.

Το άλμπουμ σύμφωνα με την εφημερίδα δεν πάει μακριά από τα γνώριμα χωράφια της country, αλλά δεν παύει να είναι γοητευτικό. Ακόμη κι αν όπως γράφει η εφημερίδα κάποιες φορές η ερμηνεία του Τζεφ Μπρίτζες είναι «λιγότερο εκφραστική» κι από τα voice over του για τα διαφημιστικά της Hyundai.

Το μουσικό περιοδικό «Spin» από την άλλη γράφει ότι το αποτέλεσμα είναι μεν άνισο αλλά στα τραγούδια που τα συστατικά του δίσκου λειτουργούν σωστά το αποτέλεσμα είναι «τόσο χαλαρό κι απροσποίητο όσο το μπουρνούζι του Dude, στον “Μεγάλο Λεμπόφσκι”».

Το «Entertainment Weekly», είναι ίσως πιο θετικό όλων μέχρι τώρα, γράφοντας ότι η έκπληξη στο καινούριο άλμπουμ του Μπρίτζες, δεν είναι η «σαν φθαρμένο τζιν φωνή του τραγουδιστή, αλλά κυρίως τα ιδιαίτερα, σχεδόν φιλοσοφικά τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος».

To άλμπουμ εκτός από τα τρία δικά του τραγούδια, περιέχει κυρίως συνθέσεις του Τι Μπόουν Μπερνέτ, ο οποίος είχε γράψει την μουσική για το «Crazy Heart», την ταινία που προφανώς άναψε ξανά την σπίθα της μουσικής στον Μπρίτζες, ενώ έχει συμμετοχές στα φωνητικά από σημαντικά ταλέντα της country όπως οι Ροζάνα Κας, Σαμ Φίλιπς και Μπέντζι Χιουζ.

Αν θέλετε να σχηματίσετε μια πρώτη, δική σας γνώμη, ακούστε εδώ, ενα από τα τραγούδια του «Jeff Bridges», το «Either Way».