Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σας προ(σ)καλεί να φωτογραφήσετε τη Θεσσαλονίκη!

στα 10

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 24 Μαρτίου, εργαστήρι φωτογραφίας με τίτλο: «Θεσσαλονίκη 101»

Flix Team
Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σας προ(σ)καλεί να φωτογραφήσετε τη Θεσσαλονίκη!

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- Εικόνες του 21ου Αιώνα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει να συμμετέχει δυναμικά στην δημιουργική και καλλιτεχνική ζωή της πόλης, διοργανώνοντας φωτογραφικό εργαστήρι με τη συμμετοχή νέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης της φωτογραφίας.

Το εργαστήρι, το οποίο θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, εστιάζει στην εξέλιξη της πόλης. Μνημεία, αστικά σημεία ή στιγμιότυπα που μπορεί να ορίζουν την έννοια της εξέλιξης θα αποτελέσουν αντικείμενο καταγραφής και ερμηνείας μέσα από το φακό των δημιουργών.

Το εργαστήρι θα φιλοξενήσει 10 νέους φωτογράφους οι οποίοι θα εργαστούν με σκοπό την παραγωγή έως 6 τελικών έργων ο καθένας. Τα έργα θα παρουσιαστούν στην κεντρική έκθεση του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (15-24 Μαρτίου 2013). Το εργαστήρι θα συντονίσει ο διεθνώς καταξιωμένος Iρανο-καναδός φωτογράφος Μπάμπακ Σαλαρί.

Το Φεστιβάλ προσκαλεί τους νέους, ηλικίας από 18 έως 25 ετών που διαμένουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης να καταθέσουν φάκελο για την προεπιλογή 10 υποψηφίων οι οποίοι θα σχηματίσουν την ομάδα συμμετοχής στο εργαστήρι. Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα Αγγλικά.

Η κατάθεση του φακέλου θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιανουαρίου 2013, στα γραφεία του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Αριστοτέλους 10, 6ος όροφος υπ' όψιν της κυρίας Στέλλας Καραγιαννίδου).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο επίσημο site και στα τηλέφωνα 210- 8706000 και 210- 8706016 (κ. Θάνος Σταυρόπουλος)