Buzz

Τίποτα δεν είναι αδύνατο! Δείτε πρώτοι το «The Impossible»

στα 10

Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία που σημάδεψε τα Χριστούγεννα ολόκληρου του πλανήτη μερικά χρόνια πριν, η νέα ταινία του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα είναι απλά συγκλονιστική. Δείτε την πρώτοι, λίγο πριν την έξοδό της στις αίθουσες.

Flix Team
Τίποτα δεν είναι αδύνατο! Δείτε πρώτοι το «The Impossible»

Τον γνωρίσαμε με το «Ορφανοτροφείο» αλλά η νέα του ταινία, «The Impossible», αφηγείται μια ιστορία πολύ πιο τρομακτική απ΄ οποιαδήποτε ιστορία φαντασμάτων. Αυτήν της επιβίωσης μίας οικογένειας, που βρέθηκε αντιμέτωπη με το φονικό τσουνάμι του 2004, που έπληξε τις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας και περισσότερο την Ινδονησία.

26 Δεκεμβρίου του 2004 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, η θάλασσα των δυτικών ακτών της Ταϊλάνδης ξέσπασε με πρωτόγνωρη για τα μέχρι τότε δεδομένα, ορμή καταβροχθίζοντας οτιδήποτε έτυχε να βρεθεί στο πέρασμα της. Τα φονικά κύματα του απέραντου ωκεανού υπερκάλυψαν το μεγαλύτερο κομμάτι της παράκτιας περιοχής, προκαλώντας περισσότερους από 5,000 θανάτους, πάνω από 2,800 αγνοούμενους και αφήνοντας πίσω 1,480 ορφανά παιδιά, στα πρώτα πέντε λεπτά της μεγαλύτερης φυσικής καταστροφής της σύγχρονης ιστορίας.

Η Μαρία (Ναόμι Γουότς), ο Χένρι (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) και τα τρία τους παιδιά φτάνουν στην Ταιλάνδη για να περάσουν τις χειμερινές τους διακοπές, αναζητώντας λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας στον τροπικό παράδεισο με τις εξωτικές παραλίες. Την ημέρα της 26ης Δεκεμβρίου και ενώ η οικογένεια απολαμβάνει ένα ηλιόλουστο πρωινό ακριβώς δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου τους, ένας τρομακτικός θόρυβος αναδύεται από τα έγκατα της γης και διαταράσσει την ηρεμία τους. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας γιγαντιαίος υδάτινος τοίχος θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, θα χωρίσει τα μέλη της οικογένειας δημιουργώντας έναν Γολγοθά για χιλιάδες ανυποψίαστων ανθρώπων! Ανθρώπινες σχέσεις, φόβος, οργή, πάθος, αγανάκτηση και αλληλεγγύη, μπαίνουν στο φιλμ του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα και δοκιμάζονται σκληρά.

Η ταινία βασίζεται στις μαρτυρίες της οικογένειας Μπελόν, η οποία έζησε σε πλήρη έκταση τον υδάτινο εφιάλτη και έχει να διηγηθεί μια από τις πιο απίστευτες και συγκλονιστικές περιπέτειες που έχουν καταγραφεί στην ανθρώπινη φύση.

Το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Τορόντο τον περασμένο Σεπτέμβριο αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Η έξοδός του στις αίθουσες της Ισπανίας σημείωσε τεράστια επιτυχία, φέρνοντας το φιλμ δεύτερο σε εισπράξεις στην ιστορία της χώρας.

Το φιλμ θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες την 1η Ιανουαρίου του 2013 αλλά λίγο νωρίτερα, έχετε την ευκαιρία να το δείτε πρώτοι σε avant premiere.

Το Flix και η Odeon χαρίζουν σε δέκα από εσάς διπλές προσκλήσεις για την προβολή του φιλμ που θα γίνει την 30η Δεκεμβρίου του 2012 στον κινηματογράφο Odeon Οπερα (Ακαδημίας 57) στις 15:00.

Για να διεκδικήσετε μία από αυτές, στείλτε ένα e-mail στο win@flix.gr με τις λέξεις «The Impossible» στο θέμα κι απαραιτήτως τα στοιχεία σας κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με mail μία μέρα πριν, στις 29 Δεκεμβρίου του 2012.