Industry

Η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών στην Ισπανία κάνει τα «αδύνατα» δυνατά!

στα 10

Ξεπερνώντας τα 1.4 εκατομμύρια εισιτήρια μέσα στις πρώτες τέσσερις ημέρες προβολής του στις ισπανικές αίθουσες, το «The Impossible» του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα απέδειξε πως ένα τσουνάμι είναι αρκετό για να κάνει την οικονομική κρίση σκόνη...

Η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών στην Ισπανία κάνει τα «αδύνατα» δυνατά!

Τα τελευταία πέντε χρόνια μόνο έξι ισπανικές ταινίες κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ σε εισπράξεις στις ισπανικές αίθουσες. Ανάμεσα τους το «Agora», το «Planet 51» το «Torrente», το «I Want You», το «Tad, The Lost Explorer» και το «Ορφανοτροφείο» του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα που το 2007 είδαν συνολικά 4.42 εκατομμύρια θεατές με συνολικές εισπράξεις 25 εκατομμύρια ευρώ.

Πέντε χρόνια μετά, η επιλογή του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα να κάνει μια ταινία για το φονικό τσουνάμι του 2004 στην Ταϊλάνδη απεδείχθη σαρωτική, αφού η ταινία μόλις σε τέσσερις ημέρες προβολής έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ σε εισπράξεις, προσδοκώντας συνολικές εισπράξεις 40 εκατομμύριων ευρώ και έχει καταχωρηθεί ήδη ως η πιο επιτυχημένη ισπανική ταινία στην ιστορία των ταμείων της χώρας. Ακριβώς τη στιγμή που η ισπανική βιομηχανία χρειαζόταν ένα δυνατό χτύπημα προκειμένου να σταθεί στα πόδια της εν μέσω οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας που έχουν επηρεάσει βαθιά την προσέλευση των Ισπανών στο σινεμά.

Το «The Impossible», στο οποίο πρωταγωνιστούν η Ναόμι Γουοτς και ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που κάνει διακοπές σε ξενοδοχείο της Ταϊλάνδης το 2004. Οταν έρχεται το τσουνάμι, η μητέρα με τον ένα γιο παγιδεύονται και ο πατέρας με τους υπόλοιπους επιζώντες προσπαθούν να τους βρουν.

Η ταινία γυρίστηκε στην μεγαλύτερη δεξαμενή νερού της Ισπανίας, αλλά και στην Ταϊλάνδη σε νοσοκομεία και ξενοδοχεία που πραγματικά αντιμετώπισαν τον εφιάλτη οκτώ χρόνια πριν. Επιζώντες βοήθησαν ως σύμβουλοι στο σενάριο και το γύρισμα, ενώ ο τίτλος, σύμφωνα με τον ίδιο τον Μπαγιονά, «λέει αυτό που σκεφτόμασταν όλοι όταν διαβάσαμε εκείνο το πρωί τις εφημερίδες, η πρώτη λέξη που σου ερχόταν στο μυαλό είναι "αδύνατον!"».

Ενημέρωση: 7 Δεκεμβρίου 2012

Με 5,6 εκατομμύρια θεατές στην Ισπανία και εισπράξεις 40 εκατομμυρίων ευρώ, το «The Impossible», είναι πλέον και επίσημα, η δεύτερη πιο πετυχημένη ταινία στην ιστορία του Ισπανικού σινεμά. Ξεπέρασε τον «Τιτανικό» που κρατούσε τη δεύτερη θέση, κι έτσι τώρα βρίσκεται ακριβώς κάτω από μια άλλη ταινία του Τζέιμς Κάμερον το «Avatar».

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Τhe Impossible» από την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο και δείτε παρακάτω το «ανατριχιαστικό» τρέιλερ: