Φεστιβάλ / Βραβεία

Τιμητικό BAFTA για τον Μάρτιν Σκορσέζε

στα 10

Τα Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά και ως BAFTA, θα αποδώσουν στον Μάρτιν Σκορσέζε το φετινό τους τιμητικό αγαλματάκι. Μήπως ο δρόμος προς το δεύτερο Οσκαρ Σκηνοθεσίας ανοίγει σιγά σιγά;

Τιμητικό BAFTA για τον Μάρτιν Σκορσέζε

Δύο εβδομάδες πριν από την τελετή απονομής των φετινών βραβείων Οσκαρ, η άλλη πλευρά του Ατλαντικού ψηφίζει Μάρτιν Σκορσέζε. Ο σκηνοθέτης του «Hugo» καλείται στο Royal Opera House του Λονδίνου για να παραλάβει στις 12 Φεβρουαρίου το τιμητικό βραβείο BAFTA.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να αναγνωρίζεται το έργο μου από την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και να βλέπω το όνομά μου στη λίστα των εκλεκτών εκπροσώπων της βιομηχανίας, ανάμεσα σε συνάδελφους και φίλους...» σχολίασε ο ίδιος ο Σκορσέζε.

Πράγματι, οι αποδέκτες του τιμητικού βραβείου είναι θρυλικοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί: Τσάρλι Τσάπλιν, Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Αλφρεντ Χίτσκοκ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Λόρενς Ολίβιε, Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Στο σύνολο της καριέρας του ο Σκορσέζε έχει κερδίσει 9 υποψηφιότητες για BAFTA και έχει κερδίσει 3 βραβεία για τα «Καλά Παιδιά».

Ενα χρόνο πριν πάντως, η Βρετανική Ακαδημία τον είχε φιλοξενήσει σε μία αφιερωματική συζήτηση (Μάρτιν Σκορσέζε - «A Life In Pictures») για το έργο του, τμήμα της οποίας σας παραθέτουμε παρακάτω.